23. oktober 2018
Lynæs Havn ønsker et fungerende bådværft og har brug for mere plads, da mange både står på havnens grund.           Foto:  Halsnæs Kommune
Lynæs Havn ønsker et fungerende bådværft og har brug for mere plads, da mange både står på havnens grund. Foto: Halsnæs Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Havn forsøgte at købe havnegrunde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Havn forsøgte at købe havnegrunde
Opdateret 09. januar 2018 kl. 10:28
Halsnæs - 09. januar 2018 kl. 10:14
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da tre matrikler på Lynæs Havn i juni blev udbudt af Halsnæs Kommune, forsøgte havnen i Lynæs selv at købe grundene. Det bekræfter havnens bestyrelsesformand, Gert Møller, til Frederiksborg Amts Avis.

- Det er korrekt. Vi ville sikre, at grunden fremover kan blive brugt til at opbevare både. Det værste, der kunne ske, var, at en udefrakommende købte grunden med et andet formål. Det ville være både trist og et problem for os, for vi er presset på pladsen, siger Gert Møller.

- Alternativet ville være at bygge ud et andet sted, men det ville værre meget dyrere.

Pladsmanglen på havnen har både en positiv og en negativ forklaring. De seneste fire år har havnen vendt en negativ periode med mange fri bådpladser. Det betyder mange flere både i havnen, men også at der er brug for mere plads til opbevaring. Og det er her problemerne starter.

De tre matrikelnumre 10, 12a og 13a, som var udbudt, dækker over et større område på Lynæs Havn, der bliver kaldt »bådebyggergrunden«. Tidligere blev området brugt til at opbevare både, og det var ikke unormalt, at 20-30 både stod linet op på grundene og i hallerne hos Lynæs Bådeværft, som også ligger på de udbudte matrikler. I dag står der kun en håndfuld både.

- Værftet på havnen har tidligere været drevet som værft, hvor bådejere kunne få repareret båden og opbevaret båden både ude og inde, sommer og vinter. Men den nye ejer driver ikke det ikke som værft.

- Hvis du kører en tur på havnen, vil du i stedet kunne se, at der står både over alt på Lynæs Havns areal. Vi er presset på plads, siger Gert Møller.

Havnens bestyrelse vil nu gå i dialog med Peter Øvre om værftet og stridighederne.

Byrådet besluttede i november at afvise begge købstilbud på havnegrundene - heriblandt Lynæs Havns.

Steen Hasselriis(V) var borgmester, da grundene blev udbudt, og han har en forklaring på afslagene.

- Grundene var udbudt ved visse konditioner, og ingen af buddene var konditionsmæssige, siger Steen Hasselriis og bekræfter, at grundene ikke længere er til salg.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk