1. december 2020
Halsnæs Kommune scorer en sidsteplads i ny undersøgelse af erhvervsvenlighed. Foto: Niels J. Larsen
Halsnæs Kommune scorer en sidsteplads i ny undersøgelse af erhvervsvenlighed. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Halsnæs er Danmarks mindst ejendomsvenlige kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Halsnæs er Danmarks mindst ejendomsvenlige kommune
Halsnæs - 18. november 2020 kl. 08:52
Af Niels Jørgen Larsen

En stor stigning i ejendomsforbrydelser, maksimal grundskyld, høje byggesagsgebyrer og lang byggesagsbehandlingstid. Halsnæs Kommune ender på sidstepladsen i årlig undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed.

Det skriver EjendomDanmark - en erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark - en pressemeddelelse, der begrunder sidstepladsen således:

»Ventetiden er lang i Halsnæs, når kommunen skal behandle byggesager, hvor dage hurtigt bliver til uger. I 2020 er byggesagsbehandlingstiden i kommunen i gennemsnit 45 dage. Det er en del længere end i 2019, hvor behandlingstiden var 29 dage. Samtidig tager Halsnæs sig godt betalt. Timeprisen på at få behandlet sin byggesag ligger på 735 kr. per time. I gennemsnit koster det 525 kr. per time at få behandlet sin byggesag i resten af landet.«

I følge EjendomDanmark vægter det også tungt, at Halsnæs Kommune opkræver maksimal grundskyld. Samtidig skriver man at stigningen i ejendomsforbrydelser, der bl.a. tæller indbrud og hærværk, den højeste i hele landet. Siden sidste år er der sket en stigning på 29 procent.

Halsnæs Kommune er røget fra en 74.-plads sidste år til en 98.-plads i 2020 i EjendomDanmarks undersøgelse af kommunernes ejendomsvenlighed. Derfor er det alfa omega, at Halsnæs Kommune ændrer kurs og forbedrer rammerne på ejendomsområdet, mener Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark

- Det er gået fra skidt til værre for ejendomsvenligheden i Halsnæs det seneste år. I en tid hvor dansk økonomi er trængt pga. coronakrisen, er det særligt vigtigt at værne om dem, der ønsker at lægge sine investeringer i kommunen. Høje skatter og afgifter sender ikke et særligt godt signal og kan få både borgere og erhvervsliv til at søge andre græsgange, siger han.

Det er niende år i træk, EjendomDanmark måler på ejendommenes vilkår i landets 98 kommuner. Måske ikke overraskende ligger de jyske kommuner i toppen og tager ni ud af ti pladser i top-10.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?