2. juni 2020
Flere midler til de ældre og til børn og unge. Det var meldingen fra fire af de fem partier i byrådet. Dansk Folkeparti havde intet at sige om hvad partiet går til forhandlinger på.           Foto: Niels J. Larsen
Flere midler til de ældre og til børn og unge. Det var meldingen fra fire af de fem partier i byrådet. Dansk Folkeparti havde intet at sige om hvad partiet går til forhandlinger på. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hænder til de ældre og børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hænder til de ældre og børnene
Opdateret 10. oktober 2019 kl. 21:17
Halsnæs - 10. oktober 2019 kl. 21:08
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Lad os se at komme igang!

Med disse ord lukkede borgmester Steffen Jensen (S) en ganske kort omgang med førstebehandling af budgettet på byrådsmødet torsdag aften. Fredag samles byrådet igen til seminar i Hillerød, og så kan der forhandles mellem partierne, selv om borgmesterens budget i sin helhed først bliver offentliggjort på mandag.

arrow Læs også: Maglehøj-besparelse stjal billedet

Fra Socialdemokratiet, Venstre, SF og Enhedslisten blev der udtrykt glæde over kommunens forbedrede økonomiske situation og givet udtryk for, at der nu var mulighed for at bruge flere penge på de ældre og på børneområdet. Kun Dansk Folkeparti, der sidste år stod udenfor den aftale der har været med til at bedre kommunens økonomi, undlod helt at fortælle, hvad partiet ville i forbindelse med de ny budgetforhandlinger. Walter Christophersen (DF) bemærkede blot, at man ville vente med synspunkter til andenbehandlingen, men så frem til konstruktive forhandlinger.

Det skal så vise sig hvor længe Dansk Folkeparti er med i disse. Og om det lykkes Venstre at forhindre de andre i at se for meget rødt, som partiets gruppeformand Michael Thomsen udtrykte det.

Borgmester Steffen Jensen glædede sig over, at alle de øvrige havde talt om ældre, børn og unge, men kom med en lille advarsel før forhandlingerne:

- Der er mange udgifter og indtægter vi ikke kender, så det er vigtigt ikke at bruge alle pengene på én gang, sagde han med henvisning til usikkerhedspunkter som en kommende sundhedsreform, hvor man ikke ved hvor mange opgaver, der sendes til kommunen, og udligningsreformen, som man kun kan håbe vil gå i positiv retning for Halsnæs.

Det sagde gruppeformændene bl.a. om budgettet:

Helge Friis (S): - Vi går til forhandlinger med ansvarlighed og forsigtighed, men jeg tør godt sige, at nu dages det brødre, det lysner i øst.

Michael Thomsen (V): - Selv om økonomien ser bedre ud, så ligger der også en lang række risici som er uafklarede og hurtigt kan få det til at gå den anden vej og sætte økonomien under pres igen.

Anja Rosengreen (SF): - I år er det muligt at finde midler, så vi kan lette det pres vores omsorgsinstitutioner har været under.

Thue Lundgaard (EL): - Vi går konstruktivt ind i forhandlingerne og ønsker at sikre et så rødt og grønt budget som muligt,

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Millioner til dagtilbud får kritik: - Det er uambitiøst
16. oktober 2019 kl. 04:29 Opdateret: kl. 15:38
arrow Borgmester vil opfylde løfter fra valgbudget
05. oktober 2019 kl. 19:53 Opdateret: kl. 13:52
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?