24. september 2021
Kattegat Gallery kalder Backhaus-Brown og Egeværk  nu det fælles projekt  med  skibene af glas og træ, der vækker stor opmærksomhed internationalt. Her er Lasse Kristensen, Mette Bentzen samt Andrew og Nanna Backhau-Brown  på udstillingen i Florida.
gallery icon

Se billedserie

Kattegat Gallery kalder Backhaus-Brown og Egeværk nu det fælles projekt med skibene af glas og træ, der vækker stor opmærksomhed internationalt. Her er Lasse Kristensen, Mette Bentzen samt Andrew og Nanna Backhau-Brown på udstillingen i Florida.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Glasskibe har nået Palm Beach

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Glasskibe har nået Palm Beach
Halsnæs - 23. januar 2018 kl. 11:55
Af Niels Jørgen Larsen

Backhaus-Brown og Egeværk fra Hundested Havn har de sidste to år redet på en bølge af succes med deres fælles projekt Glasskibe. De unikke værker i glas og træ har efterhånden ført indehaverne af de to værksteder verden rundt på udstillinger, og lige nu tager samarbejdet en ny drejning. De fire kunsthåndværkere har nemlig stiftet Kattegat Gallery, og deres ilddåb som gallerister foregår på den kuraterede udstilling Art Palm Beach i Florida.

Det er kun to år siden, at Backhaus-Brown og Egeværk lancerede den første serie af vikingeskibe i glas og træ. De to værksteder blev nærmest blæst bagover af den store interesse for skibene - en interesse, der lynhurtigt bredte sig ud over landets grænser. Et af de første skibe kom med til OL i Rio, Den Danske Ambassade i London arrangerede en udstilling, derfra rullede bolden, og indenfor kort tid blev USA det helt store indsatsområde for det kreative kollektiv fra kajkanten i Hundested.

- Vi har oplevet nogle meget interessante ting i USA. Sådan nogle nørdede håndværkere som os prøver altid at skubbe til grænserne for vores håndværk. Og i USA er der et stort og kunstinteresseret publikum, der samler på kunsthåndværk i den kaliber, fortæller møbelsnedker Mette Bentzen fra Egeværk.

Glasskibene var i slutningen af 2017 udstillede på de kuraterede udstillinger SOFA i Chicago og FORM Miami i 2017. Modtagelsen på disse to udstillinger gav Backhaus-Brown og Egeværk blod på tanden, og omkring nytår stiftede de i fællesskab Kattegat Gallery, der er udstillende partner på Art Palm Beach, der løber af stabelen i disse dage.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

Stemmer du til kommunalvalget i år?