10. december 2019
Det er bag hegnet her, at forsvaret siden 1963 har haft et underjordisk tankanlæg. Nu vil forsvaret sælge området. Foto: Niels J. Larsen
Det er bag hegnet her, at forsvaret siden 1963 har haft et underjordisk tankanlæg. Nu vil forsvaret sælge området. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvaret er klar til at sælge tankanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvaret er klar til at sælge tankanlæg
Halsnæs - 08. august 2019 kl. 04:05
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I 56 år har Forsvaret haft et tankanlæg med fire underjordiske tanke og en pumpestation på to grunde ved Hesseløvej i Hundested.

Men anlægget har ikke været i brug siden 1995, og forsvaret melder sig klar til at sælge det cirka 6.000 kvadratmeter store militærområde, som er omgivet af solidt hegn med pigtråd på toppen.

Er Halsnæs Kommune ikke interesseret, vil området blive udbudt til salg gennem statens ejendomsselskab Freja, som tidligere blandt andet har solgt Auderødlejren. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Der er hverken drøftet økonomi, vilkår eller øvrige forhold omkring en eventuel overdragelse eller salg til kommunen. Skulle det vise sig, at kommunen ikke kan eller vil købe etablissementet, så vil ejendommen blive udbudt på normale vilkår for salg af Statens ejendomme, siger Martin Særmark-Thomsen fra Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse til Frederiksborg Amts Avis.

De færreste har nogensinde været på området, men rygterne om tankanlægget er mange. De lyder blandt andet på, at der skulle være op mod ti tanke under jorden, og at enkelte af dem skulle være så store, at en hel lastbil kunne holde inde i.

- Der går mange historier om de forskellige anlæg fra den kolde krigs tid. Mange af dem er naturligvis gode nok og bekræftet i nyere tid. Andre er noget overdrevet, siger Martin Særmark-Thomsen.

I en mail Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse til Frederiksborg Amts Avis fremgår det, at »Anlægget består af fire underjordiske tanke på hver 1.250 m3 og tilhørende pumpestation.

Anlægget blev forsynet med brændstof fra skibe, der lagde til i Hundested havn. Omladning til/fra lastbiler skete lidt længere nede ad vejen«.

- Tankene på anlægget er cirka 25 meter i diameter og 2,5 meter i højden. Så der kan snildt holde en mindre vognpark i tankene, siger Martin Særmark-Thomsen.

Kommunen og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse skal mødes i august, og borgmester Steffen Jensen(S) afviser ikke, at de kan være interesseret i at overtage området.

Det kan du læse mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

grafik køb billede