18. oktober 2019
Nye Borgerlige og Mette Thiesen er blandt de fire partier, som ikke er inviteret til valgmøde på Frederiksværk Gymnasium. Spidskandidaten har dog tænkt sig at møde op, så eleverne kan lære om partiets politik og stille spørgsmål.
Nye Borgerlige og Mette Thiesen er blandt de fire partier, som ikke er inviteret til valgmøde på Frederiksværk Gymnasium. Spidskandidaten har dog tænkt sig at møde op, så eleverne kan lære om partiets politik og stille spørgsmål.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folketingskandidat revser gymnasium: Udemokratiske spilleregler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folketingskandidat revser gymnasium: Udemokratiske spilleregler
Opdateret 13. maj 2019 kl. 16:53
Halsnæs - 13. maj 2019 kl. 16:15
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når eleverne på Frederiksværk Gymnasium & HF tirsdag sidder overfor et panel af folketingskandidater til valgmøde, så er det ikke alle partier på stemmesedlen, som er repræsenteret. Fire partier - Stram Kurs, KristenDemokraterne, Klaus Riskær Petersen og Nye Borgerlige har nemlig ikke været inviteret. Mette Thiesen, spidskandidat for Nye Borgerlige i Nordsjællands Storkreds, kalder situation »udemokratisk«.

- Jeg synes, at det er meget udemokratisk af gymnasiet. Jeg er selv skolelærer og ved, at det er vigtigt at lære unge mennesker om vores demokrati. Derfor er det også vigtigt at inviterer alle de partier, som er opstillingsberettigede til Folketinget, siger Mette Thiesen til Frederiksborg Amts Avis og kalder det »en mærkelig prioritering« at eksludere fire partier fra debatten.

- En uddannelsesinstitution burde give de unge mulighed for at spørge ind til alle partier og hjælpe deres demokratiske dannelse på vej. Det fortjener de unge. Men det har man ikke gjort i Frederiksværk. De svigter deres ansvar, og det er det eneste gymnasium i Nordsjælland, som ikke har inviteret alle partier, siger Mette Thiesen.

I panelet på gymnasiet kan eleverne stifte bekendtskab med Marlene Harpsøe (DF), Mette Abildgaard (K), Anders Samuelsen (LA), Hans Andersen (V), Martin Lidegaard (R), Nick Hækkerup (S), Trine Torp (SF), Mai Villadsen (EL) og Christian Poll (Alternativet). Den form er besluttet for længe siden, og den holder gymnasiet fast i, siger Johnny Simonsen, rektor på Frederiksværk Gymnasium & HF.

Han mener ikke, at gymnasiet svigter noget ansvar i forhold til at give eleverne demokratisk dannelse.

- Jeg forstår godt Mette Thiesens frustration. Men det er jo ikke sådan, at eleverne ikke kender til Nye Borgerlige og de andre partier, som ikke deltager. De hører om dem i undervisningen og lærer om den politiske virkelighed. Men i den her seance er de partier ikke med, siger Johnny Simonsen.

Gymnasiet var ikke de eneste, som mandag fik et opkald af Mette Thiesen. Det gjorde også Palle Høj, chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis. Mandag aften kl 19.00 arrangerer avisen vælgermøde i FrederiksborgCentret i Hillerød, hvor Mette Abildgaard (K), Martin Lidegaard (R), Nick Hækkerup (S), Trine Torp (SF), Sophie Løhde(V) og Morten Messerschmidt(DF) sidder i panelet. Mette Thiesen er utilfreds med, at Nye Bogerlige ikke er inviteret.

- Vi har vurderet, at der lettere bliver debat med seks partier frem for 13 partier. Partilederrunden i tv var ganske dræbende at være vidne til. Vi dækker i øvrigt dagligt vælgermøder i hele Nordsjælland, så Nye Borgerlige og andre partier skal nok komme til orde, selv om de ikke lige deltager i et enkelt eller to vælgermøder, siger Palle Høj, chefredaktør på Frederiksborg Amts Avis.

Han gør det klart, at partiernes kandidater udover vælgermøder har en lang række muligheder for at få omtale i avisen.

- Vi optager dagligt læserbreve fra langt de fleste partier, dem bringer vi også, mange af dem også på sn.dk. Endelig udgiver vi en kandidatavis, hvor samtlige folketingskandidater i Nordsjælland er inviteret til at fortælle kort om sig selv, og hvad der for dem er det vigtigste ved dette valg, siger Palle Høj.

Kandidatavisen udkommer med Frederiksborg Amts Avis onsdag den 29. maj. Den kan tillige læses online på www.sn.dk

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede