6. marts 2021
Fra uge 8 tilbyder Nordsjællands Hospital virtuel fødselsforberedelse via webinarer
Fra uge 8 tilbyder Nordsjællands Hospital virtuel fødselsforberedelse via webinarer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fødselsforberedelse fra sofaen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødselsforberedelse fra sofaen

Nordsjællands Hospital tilbyder som det første hospital i Region Hovedstaden virtuel fødselsforberedelse

Halsnæs - 20. februar 2021 kl. 07:23
Af Thomas Quvang

Der kan være mange spørgsmål og bekymringer, hvis man er vordende forælder.

Traditionelt er de mange relevante spørgsmål blevet besvaret ved de forskellige besøg på hospitalet og til fødselsforberedelsen. Men grundet corona har det ikke været muligt at tilbyde fødselsforberedelse - før nu.

Via teams

Fødselsforberedelserne vil foregå via Teams, som mange har lært at kende under nedlukningen. Det er håbet, at dialogen og de gode spørgsmål fra de traditionelle fødselsforberedelser flytter med over i det virtuelle univers.

"Vores jordemødre og barselssygeplejersker vil stille spørgsmål undervejs til de gravide og deres partner, som hjælper dem på vej mod fødslen og den første tid med deres nyfødte og der vil være mulighed for de kommende forældre også at stille spørgsmål til jordemødre og barselssygeplejersker undervejs i webinaret", siger Mille Sundquist der er vicechefjordemoder på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling, Nordsjællands Hospital.

Chatfunktion

De kommende forældre kan fra uge 8 via et link deltage i virtuel fødselsforberedelse hjemme fra sofaen, sommerhuset eller hvor der er en stabil netforbindelse.

Og hvis en partner ikke lige har mulighed for at deltage, kan vedkommende se det online de efterfølgende syv dage.

Webinarene faciliteres af dygtige jordemødre og barselssygeplejersker, der i forvejen har undervisningserfaring og som har været på kursus i at formidle via webinarer. De kommende forældre kan altså helt trygt stille alle de spørgsmål, de har lyst til via chatfunktionen i teams.

To moduler

Forventningen er, at der vil være en 40-50 deltagere ved hvert webinar.
Webinarene består af to moduler og afholdes hver onsdag.

Modul 1 omhandler graviditet & fødsel (28.-31. graviditetsuge) og modul 2 omhandler det nyfødte barn & de nybagte forældre (32.-34. graviditetsuge).

Alle gravide får et brev fra hospitalet med et link til teams og ved nakkefoldsskanningen får alle gravide en flyer i hånden. Derudover hænger der plakater i venterummet.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?