23. november 2017
Ejerne af Hundested-Rørvig Færgefart Kemmie Kjeldsen og Bo Andersen frygter for færgens fremtid, hvis man tvinges til at flytte færgelejet i Hundested. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Ejerne af Hundested-Rørvig Færgefart Kemmie Kjeldsen og Bo Andersen frygter for færgens fremtid, hvis man tvinges til at flytte færgelejet i Hundested. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færgefart: Arrogant af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færgefart: Arrogant af kommunen
Halsnæs - 18. maj 2017 kl. 05:08
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Færgefarten mellem Hundested og Rørvig fejrede tirsdag 100 år. Overfartsleder- og medejer af selskabet Bo Andersen svarede med en sigende grimasse på spørgsmålet fra Frederiksborg Amts Avis om overfarten også bliver 110 år, hvis Halsnæs Kommunes planer om et Arktisk Center ved færgelejet tvinger overfarten til at flytte væk fra den nuværende placering.

arrow Læs også: Video: På tværs af Isefjord i 100 år

- Jeg håber da færgefarten også bliver 200 år, men der er pres på de små færger i Danmark, der er ikke mange genvejsfærger tilbage, og man siger i branchen, at generer man en færgekunde, tager det ét år før man får vedkommende tilbage, konstaterer Bo Andersen.

Hvis Rørvig-færgen må flytte for at gøre plads til det arktiske museum, er det ikke blot én kunde, der generes af det. Bo Andersen sidder selv i bestyrelsen for Hundested Havn I/S og er glad for havnens beslutning om at gå imod kommunens ønske om at placere et artisk center ved Hundested-Rørvig-færgelejet.

- Jeg finder det lidt arrogant af kommunen at ville flytte Rørvig-færgen med over 300.000 passagerer til fordel for et artisk museum med 60-70.000 gæster om året. Vi har mere brug for vandet end et museum, som vi ellers er positive overfor. Bare det ligger et andet sted, siger Bo Andersen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk