16. januar 2021
Akutberedskabet måtte tilse én patient i forbindelse med skrotbranden, men kalder ellers de sundhedsmæssige gener "meget begrænset". 

 Foto: Allan Nørregaard
Akutberedskabet måtte tilse én patient i forbindelse med skrotbranden, men kalder ellers de sundhedsmæssige gener "meget begrænset". Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Én patient tilset efter skrotbrand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Én patient tilset efter skrotbrand
Halsnæs - 09. september 2019 kl. 16:07
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Mens brandvæsnet kæmpede mod flammerne, og politiet spærrede dele af Frederiksværk af, havde Region Hovedstadens Akutberedskab en forholdsvis rolig fredag aften, da de rykkede ud til skrotbranden i Frederiksværk. I løbet af aftenen modtog akutberedskabet flere sundhedsfaglige opkald vedrørende branden, og fire gange måtte der tilkaldes ambulancer til området nær branden - kun et par af dem havde dog direkte relation til branden. Én patient blev tilset med gener fra branden, mens to patienter blev indbragt til hospitalet, men der var ingen gener af livstruende karakter. Det skriver Frederiksborg AMts Avis.

arrow Læs også: Efter kæmpe skrotbrand: Politiet opgiver at finde årsag

- Det er meget begrænset, hvad der har været af sundhedsmæssige gener, siger Martin Fjordholt, beredskabsmanager i Region Hovedstadens Akutberedskab.

Akutberedskabets udrykning bestod i første omgang af en indsatsleder og en assistent, mens flere tilkaldeambulancer var i området.

- Der er kun behov for os, hvis folk bliver syge eller kommer til skade i forbindelse med hændelsen, så vi er ganske små i mandskabssammenhæng. Men vi kan skalere op og ned for indsatsen, når det er påkrævet. Der bliver foretaget en konkret vurdering af, hvad der brænder, og hvor stor en risiko det medfører for, at folk kommer til skade eller bliver syge, siger Martin Fjordholt.

Akutberedskabet kunne dog allerede tidligt på aftenen afslutte deres del af indsatsen.

- Vi indgår i en treenig ledelse med politiet og brandvæsnets leder. De har mest viden og indsigt i at håndtere selve ulykken, og vi indgår med råd og vejledning, for eksempel i forhold til hvad følgerne kan blive, hvis vinden vender. Ud på aftenen blev det dog klart, at der var styr på, hvad der brændte, og hvor vinden bar hen, og da vi ikke vurderede, at der var en sundhedsrisiko ved det, blev vores indsatsleder frigivet til andre opgaver, siger Martin Fjordholt.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

arrow Direktør: - Skrotbrand var ekstraordinært uheld
10. september 2019 kl. 04:14 Opdateret: kl. 16:08
arrow Indsatsleder: Røgen fra skrotbrand var farlig
09. september 2019 kl. 11:26 Opdateret: kl. 11:29
arrow Voldsom skrotbrand var ikke giftig
08. september 2019 kl. 09:54 Opdateret: kl. 10:17
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?