25. februar 2020
Frederiksværk Plejecenter Arresøparken får nu tilført mere personale.                   Foto: Niels J. Larsen
Frederiksværk Plejecenter Arresøparken får nu tilført mere personale. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En million til mere plejepersonale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En million til mere plejepersonale
Halsnæs - 20. august 2019 kl. 04:20
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I februar i år blev der sendt et nødråb fra medarbejdere og pårørende på Frederiksværk Plejecenter Arresøparken i Vinderød. »Vi er nået til det punkt, at vi ikke længere kan forsvare vores faglighed og vores hygiejniske regler som det forventes af os.«. lød det bl.a. fra medarbejderne, der konstaterede at de snart ikke kunne klare mere efter at have været underbemandet gennem et år som følge af bl.a. et højt sygefravær.

Udfordringen med højt sygefravær og personaleudskiftning er fortsat, og det betyder nu, at Arresøparken ikke kan overholde det tildelte budget.

Derfor behandler Udvalget for Ældre og Handicappede på mødet i dag en indstilling om en tillægsbevilling på samlet lidt over en million kr. 373.000 kr. i 2019 og en såkaldt teknisk korrektion på 747.000 kr. i 2020.

Ifølge sagsfremstilling har sygefraværet og personaleudskiftningen givet øgede udgifter svarende til ca. 1 mio. kr. alene for feriegodtgørelse. Derudover er der udgifter til vikardækning og ikke mindst belastningen af de tilbageværende medarbejdere - især i dagvagterne. I praksis mangler der aktuelt seks social- og sundhedsassistenter primært i dagvagt og en social- og sundhedshjælper i aftenvagt. Samtidig betyder det aktuelle langtidsfravær, at vikarbudgettet har været støt stigende. Alene i juni måned var forbruget af vikarer på ca. 600.000 kr.

De 1,1 mio kr. skal anvendes til to social- og sundhedshjælpere samt differencen mellem udgiften sygeplejersker og social- og sundhedsassistenter samt til opnormering af to køkkenmedarbejdere.

- Vi gør det, som vi vurderer er nødvendigt nu og her, om det er nok er svært at svare på, men vi har et personale på Arresøparken som knokler hver eneste dag, og vi må støtte op om det så godt som muligt og give dem lidt ro på, siger formand for Udvalget for Ældre og Handicappede Thue Lundgaard (EL).

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag,