22. maj 2019
Sælerne ved Hundested skal have Hunderevet tilbage, mener en forening, der nu har fået en million kr. til projektet.
Sælerne ved Hundested skal have Hunderevet tilbage, mener en forening, der nu har fået en million kr. til projektet.
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En million til Hunderevet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En million til Hunderevet
Halsnæs - 07. august 2018 kl. 13:50
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hunderevets Venner i Hundested har modtaget en bevilling fra Velux Fonden på en million kroner til at etablere et formidlingsrev ud for Hundested, der skal bruges til formidling, undervisning, maritim køkkenhave, oplevelser og til forsøg med stenrev som kystbeskyttelse.

Projektet er et ud af fem projekter fem forskellige steder i Danmark, der har modtaget støtte på i alt 4,6 mio. kr. fra fondens pulje til lokale havprojekter. Aktiviteterne har fokus på at skabe bevågenhed omkring havet, reetablere stenrev, genetablere fjorde og forhindre affald i havet.

Hunderevet lå tidligere ud for Hundested, men størstedelen af revets sten er blevet fisket op. Hunderevet fungerede som barriere mod kysteroderende havstrømme fra vest mod øst, ligesom det var en oase for havets dyr og planter. Sæler i massevis ynglede således på revet, og det siges at det er sælhundene, der har lagt navn til Hundested.

En gruppe borgere har arbejdet på at få revet tilbage, og tidligere på året stiftede man foreningen Hunderevets Venner.

- Vores rev kunne blive et unikt rev, der for første gang i Danmark yder tre funktioner: Skaber øget biodiversitet, udgør kystsikring og er en turistattraktion, sagde en af initiativtagerne Bent Schweiger-Larsen i februar i år til Frederiksborg Amts Avis.

De argumenter er man altså faldet for i Velux Fonden.

- Det danske havmiljø er mange steder presset af faktorer som blandt andet næringsstoffer, klimaforandringer, miljøfremmede stoffer og invasive arter. Det betyder, at indre farvande og fjorde kæmper med en usund økologisk tilstand, hvilket sommerens omfattende iltsvind er med til at understrege. Derfor glæder det os, at vi kan støtte lokale kræfter, der arbejder for et sundere og mere modstandsdygtigt havmiljø, siger Mikkel Klougart, der er programchef for miljøområdet i Velux Fonden.

Udover Hundested er det lokale kræfter i Svendborg, Voerså, Odder og på Fanø,der er tildelt økonomisk støtte fra fonden for at kunne gøre en forskel for miljøet ved lokale farvande og fjorde.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede