4. juni 2020
Over få år gik den titalte bombemand i følge ekskæresten fra at stemme Dansk Folkeparti til at have et alter med Hitler og involvere sig i den radikale højrefløj. 

 Foto: Allan Nørregaard
Over få år gik den titalte bombemand i følge ekskæresten fra at stemme Dansk Folkeparti til at have et alter med Hitler og involvere sig i den radikale højrefløj. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ekskæreste: Tiltalt bombemand blev mere og mere radikal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ekskæreste: Tiltalt bombemand blev mere og mere radikal
Halsnæs - 19. maj 2020 kl. 04:14
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 31-årige mand fra Halsnæs, som er tiltalt for at forsøge at fremstille en hjemmelavet bombe og et hjemmelavet våben, har over flere år ændret sig og vist stigende interesse for den højreradikale fløj i Danmark. Det forklarede den tiltaltes ekskæreste, som mandag vidnede i Retten i Hillerød på sagens tredje retsdag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Bombemand får 3 års fængsel

- Han ændrede karakter. Han gik mere ud, var mere for sig selv og var ikke (navn udeladt, red.) mere. Det blev bare gradvist værre, fortalte ekskæresten i retten, mens den tiltalte sad i et tilstødende lytterum.

Hun tegnede et billede af en mand, som startede med at stemme på Dansk Folkeparti, men siden begyndte at interessere sig for og blive en del af flere højreradikale organisationer.

- Og så havde han et lille alter for Hitler. Det havde jeg det ikke særligt godt med, sagde ekskæresten.

Kvinden boede i en årrække sammen med manden og har to børn med ham. Det var dog i et lille værelse med en computer, at han brugte det meste af sin tid. Anklagemyndigheden har gjort rede for, at han her har foretaget våben- og bombesøgninger, og flere eksperter gjorde i retten rede for, at komponenterne i mandens lejligheden kan bruges til at lave et funktionsdygtigt skydevåben og en anordning, der fjernbetjent kan antænde både eksplosive stoffer eller fyrværkeri.

Der ventes at falde dom i sagen tirsdag den 19. maj.

arrow Eksperter: Fund kunne bruges til bombe og våben
19. maj 2020 kl. 11:50 Opdateret: kl. 20:09
arrow Anklager graver i motivet: Hvad var tiltalt bombemands plan?
14. maj 2020 kl. 11:42 Opdateret: kl. 11:12
arrow Tiltalt bombemand slipper for terroranklage
14. maj 2020 kl. 05:14 Opdateret: kl. 06:35
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?