21. januar 2019
Tove Lauritsen - pensioneret gymnasielærer og nyuddannet Parkinsondanseinstruktør. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Tove Lauritsen - pensioneret gymnasielærer og nyuddannet Parkinsondanseinstruktør. Foto: Hanne Guldberg Mikkelsen
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dans med Tove og Parkinson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dans med Tove og Parkinson
Halsnæs - 12. februar 2018 kl. 09:35
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Parkinsonramte får det bedre fysisk, mentalt og socialt, når de danser regelmæssigt. Det viser udenlandsk forskning - og det skal en række Parkinsonforeninger nu realisere. Dansen skal også trædes i Halsnæs, i Ågalleriet i Krudtværksområdet i Frederiksværk.

- Vi danser i et fantastisk lokale med ovenlys og kunst på væggene. Det kan ikke blive bedre, siger instruktør Tove Lauritsen.

Tove Lauritsen er pensioneret gymnasielærer og har undervist i idræt, så dans er hende ikke fremmed. Hun ved, hvor meget motion og det at bevæge sig i det hele taget er godt for både den fysiske og mentale sundhed - og hun har nu påtaget sig danseopgaven.

- Det er et fantastisk projekt, fordi det beviseligt gavner, siger den spritnyuddannede danseinstruktør.

- Det er et i et samarbejde mellem neurologer og musikteraputer, at det er bevist, at det her har en gavnlig effekt. Et af symptomerne på Parkinson er muskelstivhed og påvirkning af gangart. Dansen påvirker dette på en god måde. Det har man patienternes egne ord for.

Initiativet er dansk, selv om det bygger på udenlandsk forskning og startede i 2017. Der er indtil videre uddannet 100 instruktører - med støtte fra TrygFonden. Oprindelig var det Anne Mette Rasmussen, tidl. statsministerfrue og VildmedDans-deltager samt Elisabeth Dalsgaard, danseinstruktør, der tog initiativ til Parkinsondans.

Danseholdet har sin første samling tirsdag 13. februar kl. 15.30, hvor der inviteres på prøvetime. Danseholdet er for den Parkinsonsyge med ledsager - det kan være en ven, veninde, ægtefælle eller lignende.

- Vi tager udgangspunkt i rytmerne fra de kendte danse som vals, cha-cha-cha, rumba. Men det er på et niveau, hvor ALLE kan være med, uanset danseerfaring. Det handler om at arbejde med musikken og rytmen og ikke så meget om trinnene. Det har ikke noget med Vild med Dans at gøre. Der er deltagere, som kan være med i kørestol eller danse med rollator.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk