6. maj 2021
Børnehuset Ahornvej holder fortsat åbent, selvom en medarbejder er testet positiv for covid-19. Forældrene opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer den kommende tid. Arkivfoto.
gallery icon

Se billedserie

Børnehuset Ahornvej holder fortsat åbent, selvom en medarbejder er testet positiv for covid-19. Forældrene opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer den kommende tid. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19: Nu stiger smitten igen i Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19: Nu stiger smitten igen i Halsnæs

To kommunalt ansatte - en i et børnehus og en på et plejecenter - er blevet testet positive for covid-19

Halsnæs - 02. december 2020 kl. 09:40
Af Kim Larsen

Smittesituationen kan hurtigt ændre sig. Sidste uges positive melding lød, at nu var coronasmitten på vej ned igen i Halsnæs. Efter flere uger med et ugentligt smittetal på omkring 20 var antallet af nye smittede nemlig faldet til 11.

Desværre holder denne gode tendens ikke, for i den seneste uge (tirsdag 24/11 til mandag 30/11) er det ugentlige smittetal i Halsnæs atter steget til 20.

I alt er der registret 216 covid-19 smittede i Halsnæs Kommune, siden pandemien kom til Danmark. Men smittetallet kan meget vel være en del større, da der i starten ikke blev foretaget ret mange test.

Med en incidens (smittehyppighed) på 63,9 pr. 100.000 borgere er Halsnæs Kommune fortsat den kommune i Hovedstadsområdet, som har den laveste smitteudbredelse.

Næst lavest ligger nabokommunen Gribskov, hvor den aktuelle incidens er næsten dobbelt så høj som i Halsnæs.

Men alt er jo relativt - og smittespredningen er netop nu meget stor i mange hovedstadskommuner.

Tårnby topper landets smitteliste med en incidens på 394,8. Herefter følger Helsingør, Solrød og Hvidovre.

Borgerne i de værst ramte kommuner kan formentlig se frem til yderligere restriktioner i forsøget på at dæmme op for den smitsomme corona-virus.

To medarbejdere smittet

Julemåneden fik en noget kedelig start i Halsnæs Kommune, da der tirsdag 1. december indløb besked om, at to kommunalt ansatte er blevet testet positiv for covid-19.

Forældrene i Børnehuset Ahornvej, Frederiksværk, er tirsdag blevet informeret om, at en medarbejder er testet positiv for covid-19:

"Medarbejderen har sidst været i børnehaven fredag den 27. november. Da den smittede medarbejder ikke har været i børnehaven i smitteperioden, så hjemsendes børnene ikke," står der i mailen til forældrene, som slutter:

"Vi vil opfordre alle til at være ekstra opmærksomme på symptomer den kommende tid og ikke sende børn i dagtilbud, hvis man har symptomer."

Også en medarbejder på plejecentret Løvdalen er blevet testet positiv for covid-19.

Denne medarbejder har til gengæld været på arbejde, mens vedkommende har udgjort en potentiel smitterisiko.

"Det betyder, at Halsnæs Kommune lige nu er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvordan vi skal reagere," fortæller kommunikationsleder Halsnæs Kommune, Martin Ishøy, tirsdag eftermiddag til Halsnæs Avis.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?