17. januar 2021
Børnehuset Ahornvej holder fortsat åbent, selvom en medarbejder er testet positiv for covid-19. Forældrene opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer den kommende tid. Arkivfoto.
gallery icon

Se billedserie

Børnehuset Ahornvej holder fortsat åbent, selvom en medarbejder er testet positiv for covid-19. Forældrene opfordres til at være ekstra opmærksomme på symptomer den kommende tid. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19: Nu stiger smitten igen i Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19: Nu stiger smitten igen i Halsnæs

To kommunalt ansatte - en i et børnehus og en på et plejecenter - er blevet testet positive for covid-19

Halsnæs - 02. december 2020 kl. 09:40
Af Kim Larsen

Smittesituationen kan hurtigt ændre sig. Sidste uges positive melding lød, at nu var coronasmitten på vej ned igen i Halsnæs. Efter flere uger med et ugentligt smittetal på omkring 20 var antallet af nye smittede nemlig faldet til 11.

Desværre holder denne gode tendens ikke, for i den seneste uge (tirsdag 24/11 til mandag 30/11) er det ugentlige smittetal i Halsnæs atter steget til 20.

I alt er der registret 216 covid-19 smittede i Halsnæs Kommune, siden pandemien kom til Danmark. Men smittetallet kan meget vel være en del større, da der i starten ikke blev foretaget ret mange test.

Med en incidens (smittehyppighed) på 63,9 pr. 100.000 borgere er Halsnæs Kommune fortsat den kommune i Hovedstadsområdet, som har den laveste smitteudbredelse.

Næst lavest ligger nabokommunen Gribskov, hvor den aktuelle incidens er næsten dobbelt så høj som i Halsnæs.

Men alt er jo relativt - og smittespredningen er netop nu meget stor i mange hovedstadskommuner.

Tårnby topper landets smitteliste med en incidens på 394,8. Herefter følger Helsingør, Solrød og Hvidovre.

Borgerne i de værst ramte kommuner kan formentlig se frem til yderligere restriktioner i forsøget på at dæmme op for den smitsomme corona-virus.

To medarbejdere smittet

Julemåneden fik en noget kedelig start i Halsnæs Kommune, da der tirsdag 1. december indløb besked om, at to kommunalt ansatte er blevet testet positiv for covid-19.

Forældrene i Børnehuset Ahornvej, Frederiksværk, er tirsdag blevet informeret om, at en medarbejder er testet positiv for covid-19:

"Medarbejderen har sidst været i børnehaven fredag den 27. november. Da den smittede medarbejder ikke har været i børnehaven i smitteperioden, så hjemsendes børnene ikke," står der i mailen til forældrene, som slutter:

"Vi vil opfordre alle til at være ekstra opmærksomme på symptomer den kommende tid og ikke sende børn i dagtilbud, hvis man har symptomer."

Også en medarbejder på plejecentret Løvdalen er blevet testet positiv for covid-19.

Denne medarbejder har til gengæld været på arbejde, mens vedkommende har udgjort en potentiel smitterisiko.

"Det betyder, at Halsnæs Kommune lige nu er i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvordan vi skal reagere," fortæller kommunikationsleder Halsnæs Kommune, Martin Ishøy, tirsdag eftermiddag til Halsnæs Avis.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?