2. marts 2021
Halsnæs og Kolding har stort set klaret coronapandemien lige godt - indtil for et par uger siden. Incidenstallet er nye covid-19 tilfælde pr. 100.000 borgere. Grafik fra dr.dk er baseret på tal fra Statens Serum Institut.
Halsnæs og Kolding har stort set klaret coronapandemien lige godt - indtil for et par uger siden. Incidenstallet er nye covid-19 tilfælde pr. 100.000 borgere. Grafik fra dr.dk er baseret på tal fra Statens Serum Institut.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Covid-19: Halsnæs kan blive det nye Kolding

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Covid-19: Halsnæs kan blive det nye Kolding

Hidtil har Halsnæs og Kolding har stort set fulgt samme smittekurve, men nu er smitten i Kolding stukket af - det kan også ske i Halsnæs

Halsnæs - 22. februar 2021 kl. 14:34
Af Kim Larsen

Kolding er lige nu den kommune i landet, som har flest coronasmittede (ugentligt incidenstal: 300). Halsnæs er derimod en af de kommuner, som har færrest coronasmittede (ugentlig incidenstal: 3,2).

Med andre ord er smittetrykket i Kolding p.t. næsten 300 gange større end i Halsnæs.

Men selvom de to kommuner i dag ligger i hver sin ende af smitteskalaen, så har de samlet set, siden coronaens indtog i Danmark for knap et år siden, klaret sig lige godt.

Det samlede smittetal målt pr. indbygger er nemlig cirka det samme: Samlet incidenstal for Kolding er 2.681, mens det for Halsnæs er 2.537.

De to kommuner har da også stort set fulgt samme smittekurve - lige indtil for få uger siden:

1. februar var den aktuelle incidens i Halsnæs 54, mens den i Kolding var 43. Siden er smitten faldet støt i Halsnæs, mens den er eksploderet i Kolding. Ingen ved helt hvorfor.

Det kan måske være en lille reminder om, at selvom det lige nu går rigtigt godt med at holde smitten nede i Halsnæs, så kan det hurtigt vende.

Det er borgmester Steffen Jensen også opmærksom på:

"Vores smittestatistik har lignet hinanden, lige til smitten nu pludselig er eksploderet i Kolding. Den kraftige vækst i Kolding kan måske skyldes et enkelt lille arrangement, vi ved det ikke. Men det kan også ske i Halsnæs," siger han og fortsætter:

"Derfor er det rigtig vigtigt, at vi holder fast i alle retningslinjer og gode vaner. Også selvom vi lige nu har meget lave smittetal. Der skal ikke så meget til, før det pludselig vender til stor vækst."

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?