17. januar 2021
Bortset fra et enkelt, isoleret tilfælde på Løvdalen er det lykkedes Halsnæs Kommune har holde Corona-smitte udenfor kommunens plejecentre. Til gengæld har man fået krtitik for stramme besøgsregler, og siden de er lempet, er smitten ikke steget.                                                    Foto: Niels J. Larsen
gallery icon

Se billedserie

Bortset fra et enkelt, isoleret tilfælde på Løvdalen er det lykkedes Halsnæs Kommune har holde Corona-smitte udenfor kommunens plejecentre. Til gengæld har man fået krtitik for stramme besøgsregler, og siden de er lempet, er smitten ikke steget. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona holder sig fra Halsnæs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona holder sig fra Halsnæs
Halsnæs - 06. august 2020 kl. 04:26
Af Niels Jørgen Larsen

Mens det generelle smittetal for Corona-virus er på vej op igen på landsplan og med enkelte større udbrud i bl.a. Århus og Ringsted, så er det over tre uger siden det seneste tilfælde blev konstateret i Halsnæs Kommune.

Det til trods for at der siden starten af juli er testet over 1800 borgere i kommunen, og det har været højsæson med rigtig mange sommerhusgæster på strande, i havne og på indkøbssteder.

- Det er glædeligt, Især set i lyset af at så mange er testet, men vi ved alle at der formentlig venter en fase to, så udover at rose Halsnæs-borgerne er mit råd, at man fortsat skal passe på sig selv og hinanden ved at holde afstand og bruge håndsprit, siger borgmester Steffen Jensen (S).

Det samlede antal Halsnæs-borgere med konstateret COVID-19 har siden uge 28, hvor en enkelt ny kom til, ligget på 69. I samme periode er antallet af testede Halsnæs-borgere ellers steget fra 5056 til onsdag i denne uge 6890. Når over 1800 nye borgere er testet på en lille måned skyldes det bl.a., at der tre dage har været opstillet testcenter i Melby-hallen, hvor samlet omkring 700 er blevet testet.

De seneste tre uger er der i nabokommunen Gribskov konstateret syv nye tilfælde med Coronavirus til ialt 101 blandt 9000 testede borgere. I Helsingør er antallet af smittede steget fra 271 til 288 i samme periode, mens Frederikssund Kommune med 153 heller ikke har nye smittetilfælde siden midten af juli.

De fine tal for Halsnæs kommer faktisk bag på borgmesteren, der har kunne konstatere den store aktivitet i sommerlandet i ferieugerne i juli.

- Der har været rigtig mange turister i år, så når jeg tænker over det, er det lidt underligt at vi ikke har oplevet en større stigning. Jeg håber det er fordi man passer på hinanden, men der kan være mørketal med folk som ikke er testet, og det kan pludselig gå den anden vej, siger Steffen Jensen.

Derfor mødes han også i starten af næste uge med kommunens kriseberedskab for at drøfte situationen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?