29. januar 2020
Jakob Kaule, chef for markedsovervågning hos Nasdaq Copenhagen, anslår, at 50-60 procent af alle handler på det danske marked i dag er foretaget af en computer. 

 Foto: Thomas Olsen
Jakob Kaule, chef for markedsovervågning hos Nasdaq Copenhagen, anslår, at 50-60 procent af alle handler på det danske marked i dag er foretaget af en computer. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Computere foretager flere aktiehandler end mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Computere foretager flere aktiehandler end mennesker
Halsnæs - 04. oktober 2019 kl. 14:50
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når en handel går igennem hos Nasdaq Copenhagen, er det oftest en computer, der har stået for køb eller salg. Den danske børsvirksomhed anslår, at mellem 50 og 60 procent af alle handler på det danske marked i dag foregår helt uden indblanding fra menneskelig hånd - såkaldte algoritme-handler. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I dag er alt digitaliseret, og meget rutinearbejde er sat op på den måde, men der findes også meget avancerede algoritmer. De bedste af dem er nået til et punkt, hvor det ikke kun er statistik og historik, de analyserer. De læser nyheder fra selskaber og er kodet til at reagere til at købe eller sælge værdipapirer ud fra bestemte ord og sammenhænge, siger Jakob Kaule, chef for markedsovervågning hos Nasdaq Copenhagen, til Frederiksborg Amts Avis.

Digitaliseringen af investeringsbranchen har desuden gjort det billigere og nemmere for Hr. og Fru Danmark at handle værdipapirer.