20. september 2019
Gitte Hemmingsen vil fyre Frederiksborg Brand og Redning - eller som minimum have sat beredskabet på dagsordenen.
Gitte Hemmingsen vil fyre Frederiksborg Brand og Redning - eller som minimum have sat beredskabet på dagsordenen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådspolitiker: Fyr brandvæsenet!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådspolitiker: Fyr brandvæsenet!
Halsnæs - 06. september 2018 kl. 04:30
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

»Så vågn dog op politikere og fyr Frederiksborg Brandvæsen. Det er kontaktbrud nu gennem 3 år, hvor længe kan selv en politiker ikke se, noget er galt«.

arrow Læs også: Beredskabsdirektør efter langsom udrykning: Vi evaluerer beredskabet

Ordene kommer fra Gitte Hemmingsen(DF), byrådspolitiker i Halsnæs Kommune, og er slået op i adskillige lokale Facebook-grupper som en reaktion på branden på Storebjergvej i Hundested, hvor det tog 15 minutter for brandvæsnet at nå frem til et brændende træhus bare 750 meter fra brandstationen.

- Jeg bliver bekymret, når jeg hører om det. Jeg har ikke så meget forstand på det, men har holdt møder med folk, som kender til det, og jeg fornemmer, at beredskabet ikke er optimalt og ikke fungerer, som det skal, siger Gitte Hemmingsen til Frederiksborg Amts Avis.

De kontante udmeldinger om kontraktbrud og fyring af brandvæsnet bliver blødet en smule op i telefonen.

- Jeg synes, at udrykningstiderne bliver for lange, og jeg synes ikke, at vi skal sætte menneskeliv på spil, hvis vi kan gøre det på en anden måde, siger Gitte Hemmingsen og fortsætter:

- Jeg ved ikke, hvilken form et alternativ skulle have, men jeg synes, at vi skal tage det op igen. Det sker der intet ved.

Byrådspolitikeren står ikke alene med sit ønske. Den tidligere beredskabschef Torben Hessner kritiserede umiddelbart efter branden beredskabet for deres langsomme udrykning, og han mener, at Halsnæs bør løsrive sig fra det fælles brandberedskab.

- Der er kun én ting at gøre, og det er at hoppe ud af det fælles beredskab og lave et nyt brandvæsen i Hundested og Frederiksværk med køretøjer og mandskaber - mindst seks mand klar til udrykning plus en holdleder. Så kunne man lave assistanceaftaler med andre kommuner, siger Torben Hessner.

Med 19 ud af 21 stemmer - minus SF og Enhedslisten - besluttede i Halsnæs Kommune i maj 2016 at blive en del af Frederiksborg Brand og Redning sammen med fem andre nordsjællandske kommuner - Egedal, Frederikssund, Gribskov, Hillerød, Furesø.

Dengang stemte Gitte Hemmingsen for den nye organisering af beredskabet.

- Det kan godt være, at jeg var med til at beslutte noget i 2016, men hvis det ikke fungerer, så må vi jo gøre noget andet. Jeg ved ikke, hvad det præcis skal være, men så må jeg jo sætte det på dagsordenen, så vi kan diskuterer det, siger hun.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede