21. februar 2020
Et nyt statsstøttet projekt skal afhjælpe ensomhed blandt kommunens ældre.                Foto: Kim Rasmussen
Et nyt statsstøttet projekt skal afhjælpe ensomhed blandt kommunens ældre. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byrådet tager stilling til rund firkant

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet tager stilling til rund firkant
Halsnæs - 12. september 2019 kl. 04:34
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når byrådet mødes torsdag til det første møde efter sommerferien, er det med meget kort dagsorden. Det skyldes, at der kun har været afholdt møder i to af de faglige udvalg, mens de øvrige møder blev aflyst, da der var for få sager.

Videre skulle aftenens møde efter planen have været førstebehandling af budgettet, men hele den proces er udskudt, da der ovenpå folketingsvalget i juni først er landet en aftale mellem den ny regering og Kommunernes Landsforening i sidste uge. Derfor er hele budget-processen skudt en lille måned.

På dagsordenen til aftenens møde er punktet med den specielle titel »Den runde firkant«. Det handler om et projekt til afhjælpning af ensomhed blandt ældre og er blevet mødt med kritik fra Ældrerådet, der ikke mener, at man skal sætte et projekt igang, der koster kommunen 1,1 mio. kr. i egenfinansiering »blot« for at få et statsligt tilskud på 2,3 mio. kr.

Samme bekymring blev delt af formanden for Udvalget for Ældre og Handicappede Thue Lundgaard (EL) og Venstres medlemmer af udvalget, men efter sidste uges Økonomiudvalgsmøde ligger der nu en indstilling, som hele Økonomiudvalget, incl. EL og Venstre, bakker op om.

Hvordan det kan lade sig gøre at bruge 1,1 mio. kommunale kroner uden, at det koster kommunen noget på andre områder har Ældrerådet stillet spørgsmålstegn ved, og borgmester Steffen Jensen medgiver, at sagsfremstillingen har været kompliceret og det er svært at forklare.

- Medfinansieringen kommer via en indsats, der gøres i forvejen og skal ikke tages andre steder fra i plejesektoren eller fra andre områder. Vi bygger videre på det, vi gør i dag, men får mulighed for at yde en ekstra plejeindsats, siger Steffen Jensen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.