28. februar 2020
unknown
Foto: unknown
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bredt forlig om sparebudget er muligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bredt forlig om sparebudget er muligt
Halsnæs - 14. september 2018 kl. 04:12
Af Kasper Daugbjerg Dønbo og Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De mange manglende millioner i budgettet spillede torsdag aften en hovedrolle både udenfor og indenfor rådhuset i Frederiksværk.

arrow Læs også: Se billeder: 82 par tomme sko stod forrest i demonstration

Et par hundrede var mødt op til demonstration i protest mod de mange besparelser, som er en konsekvens af, at Halsnæs Kommune skal finde 70 mio. kroner årligt i budgettet. Trods det store fremmøde var det 82 par tomme sko på trappen foran rådhuset, som stjal billedet.

- Hvert par sko repræsenterer en kollega og velfærdsmedarbejder, der kan miste sit job. Det er ham, der rydder sne, hende der holder den døende i hånden og sundhedsplejersken der står med den nyfødte, sagde Hanne K. Byskov, bestyrelsesmedlem i BUPL Nordsjælland.

Borgmester Steffen Jensen(S) mødte demonstranterne og gjorde det klart, at det vil »blive forår igen«.

- Vi har sat forebyggende initiativer og indsatser i gang, og jeg har præsenteret et budget, som vil sikre en god økonomi fremover, så vi ikke længere skal genåbne budgettet eller gå fra besparelse til besparelse, sagde Steffen Jensen, inden han gik ind for at styre aftenens byrådsmøde, hvor tilhørerpladserne var fyldt og mere til.

Her lagde borgmesteren ikke skjul på, at det var et sparebudget han fremlagde, og at det er besparelser, som kommer til at gøre ondt.

Indlæggene fra partiernes ordførere pegede på stor vilje til at tage det ansvar, som Steffen Jensen appellerede til, og indgå i forhandlingerne de kommende uger.

- Venstre vil være med til at løfte opgaven, forsikrede partiets ordfører Michael Thomsen, men slog fast at man ønskede reel indflydelse og ikke bare ville sige ja til en aftale, der er »klappet af på forhånd i rød blok«.

SF og Enhedslisten gav også udtryk for, at man ville være med til at tage ansvar i en bred aftale. Kun Dansk Folkeparti ser ud til komme til at stå udenfor med sit eget budgetforslag, der blev fremlagt af Walter Christophersen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

arrow Kommune vil spare millioner og samtidig hjælpe flere udsatte børn
13. september 2018 kl. 04:05 Opdateret: kl. 15:55
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Budget: Her rammer sparekniven
10. september 2018 kl. 17:04 Opdateret: kl. 15:10