22. oktober 2019
Kolonien af jordbier eller hvepse er meget stor og ligger lige op til Lerbjergskolen, hvor hoppende, hinkende og løbende børn færdes. Foto: Cecilie Lang
gallery icon

Se billedserie

Kolonien af jordbier eller hvepse er meget stor og ligger lige op til Lerbjergskolen, hvor hoppende, hinkende og løbende børn færdes. Foto: Cecilie Lang
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bier slår bo ved skole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bier slår bo ved skole
Halsnæs - 25. juni 2019 kl. 07:06
Af Hanne Guldberg Mikkelen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En kæmpekoloni af bier eller hvepse myldrer i disse dage rundt på et fortov, som er skoleveje for mange børn.

Ikke alle bier og hvepse stifter nemlig bo i frisk luft. Nogen laver deres bo i løs jord, under jorden. Det er de såkaldte jordbier eller jordhvepse, som der findes mere end 50 forskellige arter af i Danmark. Og det er en stor koloni af disse har netop i disse dage udvalgt sig Lerbjergvejs fortorv mod Kærsangervej og Havesangervej lige ved Hundested Skole. Fortovene er lige nu levende af de små væsner, der potentielt stikker.

En forælder advarer på Facebook-siden 3390 Hundested mod den store koloni, som ligger lige ud for skolen.

Cecilie Filtenborg Lindegaard Lang går på fortovet dagligt med sin datter på tre år, der er i dagpleje. Og her havde hendes mand bemærket de mange »myretuer«, som nu har udviklet sig og tydeligvis er en meget stor bi- eller hvepsekoloni.

- Min datter er lige i den alder, hvor hun har lært at hinke. Så jeg fik hende ud at gå på vejen. Bierne eller hvepsene er jo fredelige, når man bare fotograferer dem. Men jeg ved ikke, hvad der ville være sket, hvis hun havde »generet« dem, og de var blevet sure, siger Cecilie Filtenborg Lindegaard Lang

Cecilie Filtenborg Lindegaard Lang har meldt det til Halsnæs Kommune. Hun tror ikke, det er en mulighed bare at spærre fortovet af.

- De har nemlig også bredt sig til det modsatte fortov. Og det er virkelig mange. Jeg håber, man finder på et eller andet.

Undersøges
Jordbierne bygger sædvanligvis deres reder i sol på steder, hvor der er løs jord eller sand og indkørsler og terrasser er gode i den henseende - og altså også fortove.

Hulesystemet under jorden kan være ret stort med flere tusind hvepse eller bier og have mange indgange. Det bruges sædvanligvis kun i en enkelt sæson.

Ifølge 3390Hundested er de mange hvepse anmeldt til Halsnæs Kommune, og skole og SFO er advaret.

Halsnæs Kommune har modtaget anmeldelsen af de mange stikdyr.

- Vi anerkender, der et problem, og vi er netop ved at undersøge, hvad vi gør ved dem, siger Jeppe Schmidt, der er leder i Halsnæs Kommune, Trafik og Vej.

Det er endnu ikke fastslået, om der er tale om bier eller hvepse.

mikk

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede