18. maj 2021
Nordmolen ryddes for nogle bygninger og omdannes til p-område. Arkivfoto: Anders Nordstrand
Nordmolen ryddes for nogle bygninger og omdannes til p-område. Arkivfoto: Anders Nordstrand
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betalingsparkering indføres på Hundested Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betalingsparkering indføres på Hundested Havn
Halsnæs - 15. april 2021 kl. 13:53

Brugere af Hundested Havn kan se frem til bedre parkeringsforhold, lyder det nu i en pressemeddelelse fra havnekontoret. Det betyder samtidig at der indføres betalingsparkering på området.

"Det bliver fremadrettet nemmere for bilister at finde en plads og parkere på Hundested Havn. Et nyt samarbejde mellem parkeringsselskabet ParkZone og Hundested Havn sikrer en samlet parkeringsløsning for Hundested Havn, som gør det anskueligt og klart for bilister at færdes på havnen. Samtidig giver det et pænere og indbydende udtryk samt mindre biltrafik centralt på havnen," melder Hundested Havn og supplerer med, at der som et led i den nye parkeringsløsning for havnen bliver der flere parkeringspladser rundt om havnens midte for at skabe mindre biltrafik i butiks- og rekreative områder og dermed mere sikkerhed og ro for brugere af havnen.

"Med de nye parkeringsfaciliteter indføres der betalingsparkering på Hundested Havn. 1 times parkering vil koste mellem 7,00 og 9,00 kr. Det giver mulighed for løbende at vedligeholde parkeringsområder og giver mere plads med hensyn til afstandskrav. Det sikrer en præsentabel havn, uden huller i asfalten, med en klar og tydelig fokusering på at forskønne veje, gangarealer og kajkanter."

"Det har været vigtigt for Hundested Havn at skabe forbedrede forhold for brugere af havnen og skabe bedre rammer for dem, der skal parkere.
Formålet med de nye parkeringsfaciliteter er at gøre det nemmere for bilister at navigere rundt på havnen i bil og parkere på de udvalgte parkeringsområder på Hundested Havn."

Midler til forskønnelse

Der vil i budgettet fra betalingsparkeringen blive øremærket midler til forskønnelse af opholdsarealer med flere cykelstativer, bord/bænkesæt og blomsterkummer, samt yderligere vedligeholdelse af de arealer, hvor der er offentlig adgang, oplyser Hundested Havn.

På Nordmolen bliver der etableret parkeringspladser i samarbejde med Halsnæs Kommune, i forbindelse med det kommende Arktisk Center og badestranden Trekanten.

De nye parkeringsfaciliteter er klar til brug den 1. maj 2021 med 250 ekstra parkeringspladser i forhold til det nuværende niveau. /an

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?