15. august 2020
En tidligere borgmester tror, at den bedste og mest realistiske løsning for Nordkystens Fremtid ligger hos lodsejerne tættest på kysten.

              Foto: Allan Nørregaard
En tidligere borgmester tror, at den bedste og mest realistiske løsning for Nordkystens Fremtid ligger hos lodsejerne tættest på kysten. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betal selv for kystsikringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betal selv for kystsikringen
Halsnæs - 23. november 2019 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De tre borgmestre i de nordsjællandske kystkommuner Halsnæs, Gribskov og Helsingør har appelleret til miljøminister Lea Wermelin(S) om statsstøtte til kystsikringsprojektet Nordkystens Fremtid.

Men spørger man Steen Hasselriis(V), nuværende byrådsmedlem og tidligere borgmester i Halsnæs Kommune, som i sin tid var med til at starte projektet, så er den mest realistiske løsning at finde finansieringen et andet sted.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det ville da være dejligt og rimeligt, hvis staten bidrog økonomisk, men jeg ville ikke sætte min lid til det. Hvis man vil have projektet gennemført indenfor en overskuelig fremtid, så bør kommunerne satse på selv at betale sammen med lodsejerne i første række, siger Steen Hasselriis til Frederiksborg Amts Avis.

Kommunerne diskutere blandt andet om lodsejerne i første række skal tage en stor del af regningen, eller om lodsejere op til én kilometer inde i landet bliver tvunget til at betale.

Hvis det sidste bliver tilfældet, frygter Steen Hasselriis, at Nordkystens Fremtid vil sande til i langtrukne juridiske sager.

I Grundejerforeningen Christiansgaarden, der ejer en lille del af stranden ved Nødebohuse tæt på Hundested, men består ellers af lodsejere, der ikke ligger i første række, er Kirsten Bastholm klar til at tage sin del er regningen.

- Jeg vil gerne være med til at betale. Det synes jeg kun er rimeligt. Jeg får jo også glæde af kystsikringen, siger Kirsten Bastholm fra Grundejerforeningen Christiansgaarden.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?