13. juli 2020
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Baderekord uden flere alvorlige ulykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Baderekord uden flere alvorlige ulykker
Halsnæs - 15. august 2018 kl. 04:00
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om antallet af badegæster på de nordsjællandske strande er femdoblet i forhold til den våde og kølige sommer sidste år, så er antallet af alvorlige aktioner for livredderne ikke steget tilsvarende.

arrow Læs også: Besparelse droppet: Også livreddere på nordkysten næste år

Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste har registreret et rekordantal strandgæster på over 1,5 millioner mod 340.000 sidste år.

Men man har blot haft 35 såkaldt livreddende aktioner mod 28 sidste sommer, mens rekorden for det livredderne kalder røde aktioner er 88, som man noterede en sommer efter at der bl.a. var lavet nye bølgebrydere i Liseleje.

Det har i løbet af den varme sommer ikke skortet med advarsler fra livredderne til de mange badegæster både i medierne og i praksis på strandene, og det har tilsyneladende hjulpet.

- Det er den gode historie, at antallet af røde aktioner er stabilt, trods de mange flere strandgæster. Det er tegn på, at en større del af livredderarbejdet er rykket op på land, hvor det handler om at standse folk før det går galt, siger cheflivredder John Mogensen.

Således har livredderne i sommer noteret ikke mindre end 67.000 såkaldt forebyggende aktioner på strandene, mens man har ydet førstehjælp 1600 gange - det livredderne kalder gule aktioner.

- Det er typisk når folk har trådt på et glasskår eller en skarp sten, og når tallet er steget, skyldes det de mange flere besøgende, generelt er vores strande rene og pæne, siger John Mogensen.

Blandt de røde aktioner havde man en drukneulykke med dødelig udgang i Hundested, da en 68-årig mand kom i problemer ved molen.

- Vi har haft en del aktioner med hjerteproblemer i vandet. Det varme vejr har trukket en ny brugergruppe til stranden, det kan være folk som ikke har været klar over, at de har problemer med hjertet, og de er blevet overrasket over hvor store kraftanstrengelser, der skal bruges, når man bliver taget af strømmen, siger John Mogensen.

Han vil tage det op med Rådet for Større Badesikkerhed om at sætte mere fokus på dette emne næste år.

Selv om livreddersæsonen officielt sluttede i weekenden vil der fortsat være livredderne på de store strande i weekenderne i resten af august.

- Her er stadig dejlig mange turister, og bliver vejret varmere igen kan vi sagtens nå yderligere 300.000 badegæster, siger John Mogensen.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis onsdag.

arrow Truet af lukning: Livreddere giver stort afkast
19. september 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 15:41
arrow Nordkysten kan miste sine livreddere
12. september 2018 kl. 03:35 Opdateret: kl. 15:41
arrow Håber på fast livredder i Lynæs
15. august 2018 kl. 11:16 Opdateret: kl. 10:24
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?