8. maj 2021
Hundested Apotek flytter ind i Meny til maj. Foto: Niels J. Larsen
Hundested Apotek flytter ind i Meny til maj. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Apotek flytter ind i supermarked

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Apotek flytter ind i supermarked
Halsnæs - 29. marts 2021 kl. 06:11
Af Kasper Daugbjerg Dønbo

Når borgerne i Hundested fremover skal ned og handle, så kan de på vejen hente deres medicin. Hundested Apotek flytter nemlig fra 10. maj ind hos Meny.

- Vi er i fuld gang med at gøre det nye apotek i stand, og vi ser frem til at kunne flytte snart, siger apoteker Amir Lavasani, som driver Hundested Apotek.

Han gør det klart, at det efter den nye apotekerlov er tilladt at lave samarbejder med supermarkeder, og han ser mange fordele i apotekets nye placering.

- Vi slår mange fluer med et smæk, synes jeg. Medicin og mad hænger sammen, og nu kan borgerne handle begge dele samtidig. Det er meget praktisk, ligesom at bageren og posthuset også er at finde her, og vi forventer, at der vil være en god synergieffekt ved at flytte ind, siger Amir Lavasani.

De to butikker vil dog være adskilt og have separate indgange. Ved supermarkedets indgang kan man dreje til højre og gå ind i apoteket eller fortsætte lige ud ind i Meny. Det er Supermarkedets gamle legetøjsafdeling, som er nedlagt og bygget om, så apoteket kan rykke ind med fuldt sortiment og en ny fremføringsrobot.

- Det bliver mere moderne, mere smart og meget større end i dag, siger Amir Lavasani.

Lange corona-køer

Netop størrelsen på butikken er ganske væsentlig - i sær i disse coronatider. Det nuværende apotek har kun kvadratmeter nok til at ekspedere to personer af gangen, når sundhedsmyndighedernes restriktioner og afstandskrav skal følges. Der har derfor til tider været lange køer helt ude på gaden, når folk skal hente deres medicin.

- Vores nuværende kunderum er ikke særlig stort, og der kan ikke være mange mennesker ad gangen, så folk har måtte vente udenfor. Her i påsken sætter vi plexiglas op mellem skrankerne, så vi kan ekspedere lidt flere ad gangen, siger Amir Lasvani.

På apoteket i Frederiksværk må der være op mod ti kunder adgangen og på det nye apotek i Hundested, anslår apotekeren, at det vil være muligt at have 7-8 kunder personer i butikken ad gangen.

Ingen nedrivning

Apoteket har lige nu adresse i Nørregade 54, og ejeren af bygningen bekræfter flytterygterne, men slår fast, at det ikke er hans beslutning.

- Det må du spørge apoteket om, siger advokat Michael Rasmussen, stifter og indehaver af DANSK-FRANSK GASTRONOMI ApS, som siden 2006 har ejet bygninger Nørregade 54A, 54B og 54C.

Han afviser samtidig rygter om, at bygningerne skal rives ned.

- Per dags dato mens vi snakker foreligger der ingen planer i den retning, men hvad der sker i fremtiden kan jeg jo af gode grunde ikke sige, siger han.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?