16. juli 2020
Livredder Alfred Højberg og Thomas Møller Nielsen i vandet.                             Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Livredder Alfred Højberg og Thomas Møller Nielsen i vandet. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alfred reddede Thomas sikkert i land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alfred reddede Thomas sikkert i land
Halsnæs - 28. juni 2020 kl. 14:26
Af Niels Jørgen Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

18-årige Alfred Højberg fik æren af at være første livredder i Lynæs 2020, da den ny livredderpost åbnede lørdag formiddag. Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste har udvidet antallet af livredderposter på de nordsjællandske strande i forventning om et øget antal badegæster en sommer, hvor danskerne holder ferie hjemme.

Og Alfred, der er elitesvømmer i Birkerød, kom tidligt i aktion, men det var nu kun til ære for fotografen fra Frederiksborg Amts Avis, at han »reddede« byrådsmedlem i Halsnæs og bestyrelsesmedlem i livredningstjeneste Thomas Møller Nielsen (V) i land.

- For to år siden oplevede jeg en pige få hjertestop i vandet under svømmetræning, og det satte tanker igang om at jeg kunne være med til at redde mennesker. At blive livredder er første step til at blive ambulancefører eller andet, samtidig med at det passer med min svømmetræning, siger Alfred Højberg, der i sin første sæson skal rundt på en række af de nordsjællandske strande.

Livredderposten i Lynæs vil være åben hele sommerferien og bemandes af forskellige livreddere på skift en uge ad gangen. Lørdag var der samtidig premiere på det ny lille mobile livredderhus, der er lokalt bygget og som Thomas Møller Nielsen konstaterede giver minder om badehotellet og de klassiske badehuse.

- Jeg håber vi får en politisk aftale, så vi kan beholde livredderposten i Lynæs næste år. Vi vel gerne have at turisterne får en god oplevelse, så de kommer igen, og her i Lynæs er indbydende, så jeg har store forventninger til det, siger Thomas Møller Nielsen.

- Jeg vil tro her kan komme 4-500 mennesker her på en stranddag. Alle kategorier af vandsport er samlet her, og det ligger mod syd modsat øvrige strande, siger distriktslivredder Steffen Mattrup Lund-Hansen.

Livredderposten i Lynæs udstyres med en hurtig jolle, og man har aftalt et samarbejde med søredningstjenesten DSRS i Lynæs, der allerede har haft mange aktioner i år.

I 2016 var der som forsøg livredder i Lynæs i tre uger. Sommerens bemanding er faldet på plads efter at Venstre stillede forslag om det.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?