24. november 2017
Phoenix Reisens krydstogtskib Artania ligger i juni til i Hundested som en del af et krydstogt med 14 stop på 14 dage. Op mod 1.200 passagerer kan være ombord. Foto: Marine Traffic / JF Hofman
gallery icon

Se billedserie

Phoenix Reisens krydstogtskib Artania ligger i juni til i Hundested som en del af et krydstogt med 14 stop på 14 dage. Op mod 1.200 passagerer kan være ombord. Foto: Marine Traffic / JF Hofman
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Aftaler i havn: Mindst tre krydstogter i 2018

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aftaler i havn: Mindst tre krydstogter i 2018
Opdateret 21. januar 2017 kl. 12:14
Halsnæs - 17. januar 2017 kl. 04:17
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De tre krydstogtskibe, som i 2016 anløb Hundested Havn, bliver ingen døgnflue. Frederiksborg Amts Avis kan nu afsløre, at Hundested også i 2018 bliver krydstogthavn ad flere omgange.

- Vi kan hverken sætte navne, datoer eller antal på lige nu. Vi er i en fase, hvor vi er i gang med at skrive kontrakter under. Jeg kan bekræfte, at der er 3-4 rederier i spil, og at der ikke kun kommer to, men flere krydstogtskibe. Mere kan jeg ikke sige lige nu, siger Birgitte Bergman, krydstogtansvarlig i VisitNordsjælland, til Frederiksborg Amts Avis.

I følge Frederiksborg Amts Avis oplysninger og research kommer der maksimalt til at gå 684 dage fra krydstogtskibet Braemar lagde til kaj den 3. august 2016, indtil krydstogtgæster igen besøger Hundested.

Den 18. juni 2018 vil krydstogtskibet Artania fra rederiet Phoenix Reisen ligge til i den nordsjællandske havneby som en del af turen »14 Nacht Perlen der Ostsee« - 14 aftenperler ved Østersøen.

Birgitte Bergman nikker genkendende til navnet.

- Phoenix Reisen har vi flere gange haft til Helsingør, senest i 2017, men vi har endnu ikke fået den endelige bekræftelse på en aftale med Hundested. Men det er en cadeau, hvis vi kan fastholde de tyske gæster til vores destinationer, siger hun.

Hundested havde i 2016 tre besøg af Braemar (to gange) og Saga Pearl II fra rederierne Fred Olsen Cruise Lines og Saga Cruise Lines. De tre anløb kastede rekordstore omsætninger og skyhøje besøgstal hos restaurationer, attraktioner og forretninger.

Anløb gav også flotte anmeldelser fra de - primært britiske - gæster.

Det var særligt det autentiske havnemiljø, vikingetemaet og danskernes varme velkomst til gæsterne som udløste ros. Den opskrift vil VisitNordsjælland og Hundested Havn kopiere næste år.

- Vi har solgt Hundested efter fuldstændig samme koncept, fordi det virkede så fantastisk godt. Vi fik så meget ros, og det fungerede så godt, at det gør vi igen, siger Birgitte Bergman.

På lørdag rejser hun til USA for at besøge en række amerikanske rederier fra Miami, Los Angeles og Seattle. Det drejer sig om Norwegian Cruise Line, Royal Caribbean Cruises, Silversea Cruises, Princess Cruises, Crystal Cruise Line, Holland American Line og Seabourn Cruise Line.

- Vi tror på, at det enten for Helsingør eller Hundested kan blive en mulighed. Det er rederier, som vi er i dialog med i forvejen, men det giver godt at besøge dem og have noget mere tid uden konkurrenter hængende på nakken.

- Er vi heldige snakker vi aftaler til 2018, men det er nok mest sandsynligt til 2019, siger Birgitte Bergman.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis tirsdag

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk