23. januar 2019
Omkring 170 deltagere var med til at kvalificere og prioritere de mange idéer ved et stormøde i april 2018. 								           Foto: Halsnæs Kommune
Omkring 170 deltagere var med til at kvalificere og prioritere de mange idéer ved et stormøde i april 2018. Foto: Halsnæs Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 65 løsninger til bedre dagtilbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

65 løsninger til bedre dagtilbud
Halsnæs - 11. juni 2018 kl. 15:30
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hundredevis af børn, forældre, medarbejdere, dagtilbudsledere samt samarbejdspartnere internt og eksternt har i de sidste måneder deltaget i en stor dialogproces i Halsnæs Kommune, der skal forbedre kommunens dagtilbud. De er kommet frem til 65 løsningsforslag, som for nylig blev sendt videre til politisk behandling i Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud.

- Vi kan jo sidde og tænke mange gode tanker oppe på rådhuset, men i virkeligheden kan det være noget helt andet, der rører sig ude i en institution. At lade de egentlige ansatte og forældre komme til orde hjælper os derfor på en kvalificeret måde med at træffe politiske beslutninger om, hvad der er behov for,« siger Helge Friis(S), formand for Udvalget for Skole, Uddannelse og Dagtilbud.

- I Halsnæs har vi gode erfaringer med at tage snakken gennem en styret dialogproces, og også i dette tilfælde synes jeg, at det har fungeret. Engagementet har været stort hele vejen igennem fra alle deltagere, og det giver os politikere rigtig meget at arbejde videre med. Nu vil jeg gøre, hvad der er muligt for at træffe beslutninger, som viser de mange involverede, at det kunne betale sig at deltage i processen,« siger Helge Friis.

Udvalget besluttede på sit møde 6. juni at anbefale byrådet en samlet løsning med fokus bl.a. på flere uddannede pædagoger og oprettelse af syv specialpladser - en model til en samlet pris på seks mio. kroner.

Byrådet har indtil videre afsat 3 mio. kr. til brug for finansiering af en samlet løsning og den videre behandling finder sted ved efterårets budgetforhandlinger.

I juni 2017 besluttede Byrådet i Halsnæs Kommune at igangsætte en dialogproces på dagtilbudsområdet efter at have gennemført en tilsvarende proces på skoleområdet. Mange stemmer er blevet hørt i den forbindelse. I januar og februar blev gennemført i 18 interviews med i alt 250 mennesker. Derudover er der gennemført børnemiljøundersøgelser i børnehusene med interview af i alt 184 børn og afholdt to stormøder, hvor medarbejdere, ledere og bestyrelsesmedlemmer i de enkelte institutioner har sat flere konkrete ord på de bedste forslag.

- Det har været en rigtig spændende opgave for alle involverede. Overalt har vi haft gode og konstruktive snakke med alle de mennesker, der har deres daglige gang i vores børnehaver, vuggestuer og andre dagtilbud. Det har givet os et interessant indblik i alt det, der fungerer godt, og det, der fungerer knap så godt, og konkret er der kommet hele 65 løsningsbrikker ud af processen. Der er virkelig blevet tænkt dagtilbud på kryds og tværs, og det giver os et meget kvalificeret materiale at arbejde videre med, siger Henrik Reumert, chef for Børn, Unge og Læring i Halsnæs Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk