8. august 2020
Lægerne i Halsnæs har haft lukket for tilgang af nye patienter i 2016. Det skal en ny plan fra Region Hovedstaden nu hjælpe på.   Foto: kdd
Lægerne i Halsnæs har haft lukket for tilgang af nye patienter i 2016. Det skal en ny plan fra Region Hovedstaden nu hjælpe på. Foto: kdd
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 23 punkter skal løse lægemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

23 punkter skal løse lægemangel
Halsnæs - 30. april 2016 kl. 04:00
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det skal være slut med lægemangel i Region Hovedstaden. Derfor har Praktiserende Lægers Organisation(PLO) Hovedstaden og Region Hovedstaden forhandlet sig frem til en plan med 23 indsatspunkter, som skal fastholde og rekruttere læger til region Hovedstadens sårbare områder.

- Jeg har fået mandat til at arbejde videre med en plan med 23 punkter. Den gælder for alle områder, der har svært ved at skaffe læger, siger regionrådsmedlem Per Seerup Knudsen(S), der som formand for Planpraksisudvalget har deltaget i forhandlingerne.

En ny lægedækningsundersøgelse for 2016 viser, at lægedækningen overordnet set er god i Nordsjælland og Region Hovedstaden, og at de praktiserende læger ønsker flere patienter, end de har. Men undersøgelsen har også undtagelser. Halsnæs, Bornholm, Brønshøj-Husum og Vestegnen er områder, som oplever problemer som følge af lægemangel.

- I sidste ende er lægedækning Region Hovedstadens ansvar, men vi er gået positivt ind i samarbejdet og er kommet med kreative forslag af hensyn til vores kollegaer i de områder med lægemangel, siger Flemming Skovsgaard, områdeformand for PLO Hovedstaden.

Nu skal Per Seerup Knudsen ud og drøfte planens mange forslag med kommunerne, udvalg i regionen og lægeuddannelserne. Han forventer initiativerne igangsat i år.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?