12. juli 2020
En 19-årig rumæner er varetægtsfængslet efter et røveri i Asserbo-kiosen. Foto: Niels J. Larsen
En 19-årig rumæner er varetægtsfængslet efter et røveri i Asserbo-kiosen. Foto: Niels J. Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 19-årig rumæner varetægtsfængslet efter røveri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

19-årig rumæner varetægtsfængslet efter røveri
Halsnæs - 30. juni 2020 kl. 12:30
Af Kasper Daugbjerg Dønbo
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 19-årig rumænsk statsborger, som menes at stå bag et røveri i Asserbo, blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Hillerød. Her blev det besluttet, at manden skal varetægtsfængsles i en uge. Her nægtede han sig skyldig i røveri.

- Han erkender, at han har stjålet en pung, men nægter at have skubbet eller udøvet anden form for vold. Det er op til os at bevise, at han har begået røveri, siger Michael Quist,

Mandag Klokken 11.05 blev det anmeldt, at en mand kom ind i Asserbo kiosken på Møllevangsvej under foregivelse af at skulle købe en avis. Han tiltvang sig adgang til kioskens baglokale og frarøvede en 60-årig kvinde hendes pung indeholdende et større beløb i kontanter. Herefter flygtede han og kørte fra stedet i en bil ført af en anden mand, som holdt og ventede foran kiosken.

Patruljer kørte til området, og på baggrund af vidnebeskrivelser blev bilen efterfølende udfundet på Herredsvejen, og to mænd på henholdsvis 19 og 23 år, begge uden kendt adresse, blev anholdt og sigtet for røveri.

Den 19-årige rumæner, formodes at være den mand, der befandt sig i kiosken, og blev som den eneste fremstillet i grundlovsforhør.

- Vi skal blandt andet have genafhørt den forurettede og gennemgået video fra forretningen, siger Michael Quist, anklager i Nordsjællands Politi.

Den 19-årige mand har ingen opholdstilladelse i Danmark, men er i følge anklageren på gennemrejse.

- Han får under alle omstændigheder en fængselsstraf og udvisning. Det er kun størrelse på straffen, der er tvivl om, siger Michael Quist.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?