10. august 2020
Linnea, Lone og Lasse Koefoed har alle fuldtidsjob ved siden af at drive cafeen på Hundested Havn.
Linnea, Lone og Lasse Koefoed har alle fuldtidsjob ved siden af at drive cafeen på Hundested Havn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: "Vi asfalterer samtidig med vi går på vejen"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Vi asfalterer samtidig med vi går på vejen"

Familie-cafeen 'Kamelens Kys' på Hundested Havn oser af god stemning og varm atmosfære

Halsnæs Avis - 29. juli 2020 kl. 12:36
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cafékunst "Byens bedste kaffe", lyder det lokkende når man går forbi 'Kamelens Kys' på Nordre Beddingvej på Hundested Havn.

Og ja, kaffen den er fremragende, og det er historien om den hyggelige café, der tidligere husede Café Krill også. For hvad ligger der egentlig til grund for det særprægede navn, for der er da ingen kameler på havnen, eller hvad?.

Kys & Knyt

"Jamen navnet skulle ligge i retning af 'Kys & Knyt' som vores kunsthåndværker-butik hed, da vi startede den op tilbage i 2016, også her på havnen", lyder det samstemmende fra Linnea og Lone Koefoed, der sammen med Lasse Koefoed har budt indenfor til en smagsprøve på den føromtale kaffe.

"Og så er kamelen er dejligt dyr, lidt atypisk og langsomme eksotiske bevægelser, lidt ligesom os", smiler de to lokale kvinder.

Caféen er familiedrevet og udover de tre nævnte har også Sune Stendahl Lindstrøm og Caroline Lindstrøm en aktie med i det som de selv kalder et hobby-projekt. Således har de alle fuldtidsjobs ved siden af at drive caféen på havnen.

Starten på café-eventyret var måske ikke det nemmeste, men alligevel så hører man kun positive toner fra indehaverne:

Nedluk efter to dage

"Vi skrev under den 9. marts, og to dage efter lukkede Danmark ned pga. virus, så er man jo ligesom i gang", fortæller Linnea og Lone der fortsætter:

"Vi brugte den første tid til at sætte i stand og gøre klar samt udsmykke væggene med vores egen kunst fra værkstedet. I starten var det meningen, at vi skulle forene café og kunsthåndværk her, men vi måtte hurtigt sande, at sådan blev det ikke", fortæller Lone og Linnea og uddyber:

Massiv opbakning

"Vi åbnede op for 'to-go' den 1. maj og oplevede lynhurtigt massiv opbakning fra lokalområdet og det betød travlhed i køkkenet. Den travlhed er ikke blevet mindre i takt med genåbningen af landet, tværtimod. Så arbejdet med kunsthåndværk det foregår hjemme i privaten, men vores værker pryder lokalerne her", lyder det fra de to kvinder som har fremtidsdrømmen på plads:

"Kamelens Kys skal være et samlingspunkt på havnen, et sted med god stemning og varm atmosfære, hvor folk kommer hinanden ved, en café der er anderledes i forhold til andre gode steder på havnen", siger Lone og Linnea.

Lokalt aftryk

I køkkenet er Lasse Koefoed i fuld gang med forberedelserne til endnu en travl dag på havnen i Hundested.

Pestoen klargøres, rugbrødet er skåret, klar til dagens første rykind lige efter middag:

"Alt hvad vi serverer er lavet fra bunden og har et lokalt aftryk. Mel fra Grønnessegaard, kaffe fra Det Lille Kafferisteri, is fra Tothaven, øl fra 'Det våde får' samt JJ-bryg og naturligvis samarbejder vi med Spisekammer Halsnæs", lyder det fra Lasse Koefoed bag disken.

Idéer i støbeskeen

Kamelens Kys er en 'sæson-café' med åbent i perioden maj-august, men det er ikke ensbetydende med, at døren bliver lukket og låst når kalenderen siger 1. september - der er alt for mange idéer til at sætte en slå for døren og vente til det bliver maj 2021:

"Kamelens Kys er oplagt til en masse forskellige events henover efterår, vinter og forår, og der er masser af idéer i støbeskeen som skal føres ud i livet. Så selv om vi ser os selv som glade amatører, så kaster vi os ud i det, vi asfalterer samtidig med vi går på vejen, der skal ske noget og det noget som vi alle bare brænder for", lyder det fra trekløveret Lone, Lasse og Linnea.

Åbningsfest

Inden det bliver efterår er der lige en højsæson på programmet, og så er der samtidig en åbningsfest som ikke blev til noget tilbage i maj:

"Vi kan jo ikke vente til næste år med at holde en åbningsfest, det er da helt forkert. Derfor byder vi indenfor fredag 31. juli kl. 15-24. Det bliver en fest-dag med god musik og lækker mad, hvor alle er velkomne til at lægge vejen forbi", slutter de tre indehavere

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?