23. september 2020
Der skal vedtages en ny økonomisk politik for Halsnæs Kommune, men Venstre er ikke tilfreds med det forslag, borgmesteren er kommet med. Arkivfoto.
Der skal vedtages en ny økonomisk politik for Halsnæs Kommune, men Venstre er ikke tilfreds med det forslag, borgmesteren er kommet med. Arkivfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny plan for økonomien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny plan for økonomien

Skal den årlige 1%-effektivisering afskaffes, og hvor stor må kommunens gæld være? Det er nogle af de spørgsmål, Halsnæs Byråd skal tage stilling til

Halsnæs Avis - 24. januar 2020 kl. 14:10
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

HALSNÆS Tilbage i 2014 vedtog byrådet en økonomisk politik for Halsnæs Kommune for årene 2015-2018.

Vi skriver nu 2020, så 'sidste salgsdato' er for længst overskredet: Der skal vedtages en ny økonomisk politik - og denne gang skal den ikke have en fast udløbsdato men gælde, indtil byrådet måtte ønske at revidere den.

Borgmester Steffen Jensen har fremlagt et forslag til ny økonomisk politik. Det indeholder bl.a. pejlemærker om kassebeholdning (minimum 64 mio. kr. i gennemsnit) og et mål om at nedbringe kommunens gæld til maksimalt 15.000 kr. pr. indbygger.

Nyt er det at droppe den årlige effektivisering på 1 procent af budgettet over en bred kam. I stedet skal der ved de årlige budgetproces fremlægges forslag til effektiviseringer og reduktioner for 1,5 procent af nettodriftsbudgettet (ca. 30 mio. kr.). Det skal være et råderum til at imødegå demografiske eller udefra kommende udfordringer - samt politiske omprioriteringer.

V: Ikke ambitiøst nok

"Det er positivt, at Socialdemokratiet fortsat mener, der er behov for en økonomisk politik. Men vi er ikke helt tilfredse med det nye oplæg. Det er ikke ambitiøst og økonomisk ansvarligt nok," udtaler Michael Thomsen (V) og fortsætter:

"Vi mener, at der fortsat skal arbejdes ed effektiviseringer på 1 procent i stedet for at lempe på det, som borgmesteren foreslår. Vi mener også at sigtemålet for gæld pr. indbygger er uambitiøst. Vi foreslår et mål, vor gælden maksimalt er 10.000 kr. pr. indbygger i 2027."

Venstres ændringsforslag blev nedstemt i økonomiudvalget, men løbet er ikke kørt, understreger Michael Thomsen:

"Det er et oplæg til forhandling, og så må vi se, hvordan forhandlinger går frem mod byrådet."

Sagen om ny økonomisk politik er på byrådets møde torsdag 30. januar.

Har debatten om sexisme taget overhånd?