10. august 2020
En stor flok tamme moskusænder har slået sig ned i og ved kanalen midt i Frederiksværk By. Men ænderne hører ikke hjemme i den danske natur. Dyrenes Beskyttelse har to gange været i Frederiksværk til syge ænder. Arkivfoto: Kim Larsen.
En stor flok tamme moskusænder har slået sig ned i og ved kanalen midt i Frederiksværk By. Men ænderne hører ikke hjemme i den danske natur. Dyrenes Beskyttelse har to gange været i Frederiksværk til syge ænder. Arkivfoto: Kim Larsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune efterlyser andeejer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune efterlyser andeejer

Hvis ikke moskusændernes ejer findes, har Dyrenes Beskyttelse tilbudt at køre ænderne på dyreinternat

Halsnæs Avis - 29. juli 2020 kl. 15:18
Af Kim Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

EFTERLYSNING Omtalen i Halsnæs Avis, på avisens Facebookside og på netavisen sn.dk har ikke ført til opklaring af, hvor de mange tamme moskusænder kommer fra, som har slået sig ned ved kanalen midt i Frederiksværk.

Nu går Halsnæs Kommune ind i sagen med et opslag på sin Facebookside, som lyder:

"MANGLER DU DINE ÆNDER?
Ved kanalen i Frederiksværk går der lige nu en flok moskusænder rundt. Er det dine?

Moskusænder lever ikke vildt i Danmark, og dem der er ved kanalen er tamme og kan ikke flyve. Det betyder også, at de stakkels ænder ikke kan flygte, hvis de bliver angrebet.

Hvis du går rundt og mangler din andeflok, så må du meget gerne skrive til Halsnæs Kommune på mail@halsnaes.dk hurtigst muligt, så ænderne kan komme hjem i trygge omgivelser igen.

Skulle det ske, at vi ikke har hørt fra ejeren inden onsdag den 12. august, så vil moskusænderne blive hentet af Dyrenes Beskyttelse," skriver Halsnæs Kommune.

Er rykket ud to gange til syge ænder

Dyrenes Beskyttelse har allerede to gange denne sommer været i Frederiksværk p.g.a. syge moskusænder:

"For et par uger siden fik vi en anmeldelse om en syg moskusand, som vi hentede. Formentlig er den blevet bidt. Anden har overlevet og befinder sig på Roskilde Dyreinternat," fortæller Villy Nyvang, som er kredsassistent i Dyrenes Beskyttelse Nordsjælland. Han fortsætter:

"For et par dage siden var jeg igen i Frederiksværk til en syg moskusand, som var så afkræftet, at den måtte aflives."

Flere af moskusænderne har fået stækket vingerne, så de ikke kan flyve, har Villy Nyvang ved selvsyn konstateret:

"Jeg kunne se for mig, at den ene and efter den anden ville blive syg, og jeg skulle køre frem og tilbage. Det måtte der findes en løsning på, så jeg ringede til Halsnæs Kommune," fortæller Villy Nyvang videre.

Den kontakt er endt op i, at Dyrenes Beskyttelse har tilbudt Halsnæs Kommune at hente samtlige, vist nok 24, moskusænder. HVIS det ikke lykkes at finde ændernes ejer inden 12. august.

"Så bringer vi moskusænderne til Roskilde Dyreinternat. Hvis ejeren fortsat ikke har meldt sig efter 30 dage her, så vil ænderne blive solgt videre til en opdrætter," fortæller Villy Nyvang.

Og som de fleste andre moskusænder her i landet, vil de nok ende som andesteg på bordet Mortens Aften eller juleaften.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?