6. august 2020
Håndledsskud fra HIB-deltager Henning Svane.
Håndledsskud fra HIB-deltager Henning Svane.
Foto: Jan Stephan
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Iltmangel i Ølstedhallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Iltmangel i Ølstedhallen

Floorball i Ølsted var en udfordring for konditallet: Team Halsnæs i Bevægelse er i gang

Halsnæs Avis - 10. januar 2020 kl. 11:46
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Udefra set ligner det ikke noget særligt, hvad er der specielt fysisk udfordrende ved at løbe efter en lille bold med en hockeystav?

Men Team HIB's deltagere de blev så meget klogere, da de torsdag aften indledte forløbet 'Ti foreninger på ti uger' med en gang floorball i selskab med Ølsted IF's floorballspillere.

"Hold nu kæft, hvor er det hårdt", lød det stakåndet fra en HIB-deltager, da spillet bølgede frem og tilbage på banen i Ølstedhallen. Og ja tak, pulsen kom på overarbejde og svedperlerne hilste på i en lind strøm mens lungerne hev efter ilt.

Fælles velkomst

Inden første 'face-off' blev der hilst velkommen til det sammensatte team af mænd i alderen +45 af intiativtagerne Kurt Kristensen fra Frederiksværk Firmaidræt og Thomas Quvang fra Halsnæs Avis, som forklarede lidt om baggrunden og formålet med 'Halsnæs i Bevægelse'.

Straks efter overtog Michael Christiansen, formand for Ølsted IF's floorball afdeling, med en fortælling om den nye klub samt lidt om regler i spillet med stav og bold.

Herefter stod den på fælles opvarmning og forskellige øvelser samt skudtræning inden der blev delt hold og en halv times kamp blev fløjtet i gang.

Ishockey uden is

Og som tidligere nævnt - Team HIB blev udfordret på konditallet, alle måtte sande, at det sjove spil, som de fleste stiftede bekendstkab med i idrætstimerne tilbage i skoletiden og som nærmest kan sammenlignes med ishockey uden is, får pulsen i vejret på ingen tid.

En meget effektiv form for interval-træning, hvor teknik med stav og bold pludselig bliver meget svær når pulsen er over 200 slag i minuttet.

Bjergetape venter

Men hyggeligt det var det, og det var i fremragende selskab med floorball-spillerne fra Ølsted, der sørgede for at alle havde en fin oplevelse. En rigtig god start på det ti uger lange forløb med ti forskellige idrætsgrene der skal prøves på egen krop.

Team HIB puster nu ud og plejer de ømme ben frem til lørdag 18. januar, hvor der venter en ny prøvelse. Den bliver med garanti også svedfremkaldende når Frederiksværk Motions Cykel Klub byder indenfor til en 'bjergetape' på motionscyklerne i klubbens lokaler på Magleblikskolen.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?