22. oktober 2020
Helsingevej 89. Adressen lyder måske ikke særlig eksklusiv, men det skal man ikke lade sig narre af. Ejendomsmægleren har sat ejendommen til salg til en pris af 15 mio. kroner. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen.
gallery icon

Se billedserie

Helsingevej 89. Adressen lyder måske ikke særlig eksklusiv, men det skal man ikke lade sig narre af. Ejendomsmægleren har sat ejendommen til salg til en pris af 15 mio. kroner. Foto: Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danmarks næst dyreste sommerhus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danmarks næst dyreste sommerhus

Lille bjælkehus på toppen af Arrenakke Bakke er udbudt til salg for 15 mio. kroner - det dyreste sommerhus til salg ligger i Skagen

Halsnæs Avis - 13. juli 2020 kl. 10:37
Af Kim Larsen

Beliggenhed! Beliggenhed! Beliggenhed!

arrow Læs også: Her er Roskildes allerdyreste huse

Bedre udsigt, end den man finder på toppen af Arrenakke Bakke, er svær at opdrive. Der er kig til både Arresø og Kattegat, og i den modsatte retning kan man ane både Roskilde Fjord og Isefjorden.

Ikke noget at sige til at et sommerhus med den beliggenhed koster lidt ekstra.

Har du vundet den store Lottogevinst, så har du nu chancen for at erhverve det lille bjælkehus på toppen af Arrenakke Bakke. Det er netop sat til salg hos Ejendomsmæglerfirmaet Jesper Nielsen til 15 mio. kroner.

Den pris gør bjælkehytten på 52 kvadratmeter til landets p.t. næst dyreste fritidshus (ifølge boligsiden.dk) kun overgået af et 264 kvadratmeter stort sommerhus i Skagen, der er udbudt til 15,5 mio. kroner.

Målt på kvadratmeterpris er Helsingevej 89 dog ca. fem gange så dyrt som det eksklusive sommerhus i Skagen. Men så følger der også en godt 9.600 kvadratmeter helt unik grund med i købet.

De 288.462 kroner pr. kvadratmeter gør dog ikke huset på toppen af Arrenakke Bakke til landets dyreste fritidsbolig pr. kvadratmeter: Det overgås af en bare 25 kvadratmeter stor (eller rettere lille) fritidsbolig på Rungsted Strandvej, som er sat til salg til 7.995.000 kroner.

Det giver en kvadratmeterpris på hele 319.800 kroner.

Til sammenligning er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for fritidsboliger i Halsnæs p.t. 27.000 kroner.

Lundbye nød udsigten

Ejeren af bjælkehuset fortæller meget gerne om stedet, men han har ikke lyst til at være en offentlig person, og derfor optræder han i denne artikel uden navn og foto:

"Min kone og jeg flyttede ind i et hus længere nede ad bakken i 1986, og i 1990 køber vi så dette hus," fortæller han.

"Man finder ikke noget lignende i Danmark med udsigt til fire vande og det bakkede morænelandsskab. Der er intet, der forstyrrer øjet - ikke så meget som en lysmast. Det er helt unikt."

"Formanden for Fredningsnævnet, som kender alle naturperler i landet, har omtalt stedet som Sjællands smukkeste privatejede udsigtsgrund."

"Samtidig er der gode historier knyttet til Arrenakke Bakke. Guldaldermaleren Johan Thomas Lundbye har malet flere billeder fra netop dette sted - malerier som kan ses på Glyptoteket og AROS."

Røverhistorier og glemt kilde

"Og så var Arrenakke Bakke jo stedet hvor vikingen Vind Rød, ifølge fortællingen 'Røde Ran', byggede en fæstning og skjulte sin skat i bakken," fortæller han videre.

"Skatten blev bevogtet af trolden Ram og varulven Turse-Jorun. Men da en præst gik i spidsen for en procession fra Dronningholm Slot over isen på Arrefjorden mod Arrenakke Bakke brød varulven i brand og gik gennem isen."

"Her er også en gammel kilde nede i det jeg kalder 'Den franske lund'. Bonden fra en nærliggende gård kom forbi en dag, jeg var ved at klippe græs. Hans far havde fortalt om en kilde, der skulle have sit udspring nær toppen af bakken. Faderen kunne huske, at han for mange år siden havde stået på ski mellem Lille Arrenakke og Store Arrenakke. Dengang løb et vandløb fra kilden."

"Jeg vidste ikke, at der var en kilde på grunden, men det lykkedes at finde den i et krat af brombær."

"Det kunne være spændende, hvis kildevæld og vandløb kunne genetableres. Måske kunne man sælge 'Arrenakke Vand' på flaske," funderer han.

Unik udsigt og en god historie

"Jeg fik nærmest en chok, da jeg hørte hvad ejendomsmægleren mente at kunne sælge ejendommen for. Men han har før udbudt fritidshuse i Liseleje til 13,5 mio. kroner - og solgt til prisen."

"Her er en helt unik udsigt og et totalt fredeligt område, som samtidig rummer masser af historie og mystik. Og det tæller også. "

"Jeg har ikke travlt med at sælge, jeg kan godt vente til der kommer en køber, der vil betale prisen," fastslår ejeren af bjælkehuset på toppen af Arrenakke Bakke.

Når den dag kommer, vil han invitere sine to døtre, to svigersønner og fire børnebørn på en tre måneders tur i firehjulstrækkere gennem Canadas og USAs prægtige natur.

arrow Landets dyreste hus og ældreboliger
10. december 2019 kl. 13:53 Opdateret: kl. 13:42
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?