9. august 2020
Foreløbig skitse af den kommende legeplads på Artilleripladsen
Foreløbig skitse af den kommende legeplads på Artilleripladsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børnene får deres eget 'værk'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børnene får deres eget 'værk'

Legeplads indbyder til leg og læring om Frederiksværks historie

Halsnæs Avis - 08. juli 2020 kl. 09:26
Af Thomas Quvang
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Området ved Mølledammen i Frederiksværk undergår for tiden en fornyelse, som har til formål at binde byen bedre sammen og fremhæve den lokale historie. En del af projektet er opførelsen af en ny legeplads, som får til huse i den lille park på Artilleripladsen.

Legepladsen er en del af Stålsat By og realiseres i et samarbejde mellem Halsnæs Kommune og Realdania. Ud fra tre bud har en dommerkomité besluttet at realisere projektet fra firmaet Elverdal, som foreslog et helt lille landskab af leg koblet til byens historie.

Fire dele

Legepladsen består således af fire dele, som kaldes 'Værket', 'Byen', 'Krudtværket' og 'Landskabet', der hver især indeholder referencer til lokalområdet.

Man kan for eksempel følge bronze- og støbejernssporet i det store klatrestativ, lege smed og bødker i minibyen, prøve karussellen inspireret af agatslibning og kanonkugler eller tage en gyngetur over den blå gummibelægning a la Arresø.

Den samlede legeplads tilbyder leg til børn fra etårsalderen, og mon ikke dem på 13 stadig kan udfordres af en tur i den snoede rutsjebane på værket eller konkurrere i armgang. Pladsen bindes fint sammen af 'Arresø Kanal', som giver et interessant forløb og lyst til at prøve det hele.
Ligeledes vil placeringen, tæt ved Arsenalet, kunne bruges i Industrimuseets skoletjeneste.

Masser af legetimer

"Den nye legeplads tilbyder masser af legetimer til byens børn. Men den er også så flot, at jeg håber, den kan blive en ny attraktion i Frederiksværk. Både børn og voksne bliver i hvert fald i godt humør efter en tur på "Værket", så jeg er sikker på, at børnene vil huske Frederiksværk på en god måde og måske tage de voksne i hånden til en rundtur til flere gode oplevelser i byen," siger Helle Vibeke Lunderød, formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Demokrati.

Borgerne taget med på råd

Forud er gået en proces, hvor borgerne også har kunnet byde ind med idéer til den kommende legeplads.

I forlængelse af borgernes tanker har dommerkomitéen blandt andet lagt vægt på, hvordan legepladsen appellerer til børn og voksne, giver gode opholdsmuligheder og har et arkitektonisk udtryk, der passer til byen.

Det endelige design skal nu på plads. I den forbindelse vil der blive arrangeret et åbent borgermøde på en endnu ikke fastlagt dato i september, hvor man kan møde producenterne og få præsenteret tankerne bag.

Efter planen vil legepladsen stå klar i september 2021.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?