16. januar 2019
De mange sild blev skyllet efter i det indhegnede område ved auktionen i Gilleleje. Fotos: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

De mange sild blev skyllet efter i det indhegnede område ved auktionen i Gilleleje. Fotos: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video: Silden gik som varmt brød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video: Silden gik som varmt brød
Gribskov - 05. august 2018 kl. 10:02
Af Hanne Guldberg Mikkelsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da klokken var kvart i tolv lørdag - altså knapt en fjerdel inde i Sildens Dag - var besøgstallet fra 2017 på 600 spisende fiskefans allerede passeret og ved dagens slut var der 800-900, som havde spist.

Sildens Dag på Gilleleje Havn var endnu en tordnende succes.

- Konceptet med havn, godt vejr, god sild og kølige drikke går rent ind, lyder det fra Jørgen Grønvall. Han er medlem af Rotary Gilleleje, der står som arrangører og sidder i dag ved kassen. Her udstedes billetter a 50 kroner til de mange forventningsfulde og køen frem til det store sildebord er endeløs men tålmodig. Mange har allerede fået deres fisk. Bordene er dekoreret med tallerkener, ølkrus og små skarpe snapse.

Det lokale ungdomsband Catchwood Steel Band er her og krovært fra Græsted, René Richardt, giver den som Lykkens Gudinde og udråber præmier på indgangsbilletterne. Disse er sponsorerede ligesom også sild og brød er det.

Inde i den lidt køligere auktionshal er opstillet to lange borde og forbi disse snegler køerne sig. Bag hver stor kasse med sild står Rotary-herrer og hustruer og hælder fisk på de fremstrakte tallerkener.

Her er eksotiske sild, Christiansø-pigens sild, stegte sild, marinerede sild, karrysild og kryddersild.

- Det er rigtig sjovt. Jeg har gjort det i mange år, og kan virkelig godt lide det, lyder det fra Bente Petersen, der med blå plastikhandsker på ekspederer kunderne, som defilerer forbi i en lang linje.

- Der kommer både folk fra Gilleleje, og fra udlandet - og sikkert også sejlere, der lægger ind, fordi de ved, at det er i denne weekend.

Gilleleje er ikke den eneste by, der afholder Sildens Dag. Også i for eksempel Køge, Hundested og Dragør kan man ved forskellige lejligheder spise sig mere end mæt i de små fisk.

Rekord
Ikke kun det indhegnede sildespiserområde ved fiske-auktionen var en summende bikube denne lørdag. Det samme var hele havnen, fra kunsten i Filetfabrikken over VildmedVand for børnenene ved Sejlklubben - og klokken 17 opera på Stejlepladen - hvor der kom en ordentlig skylle.

Havnefoged Jesper Jørgensen fastslår, at de mange fiskespisesteder på havnen har kronede dage og at havnen selv har passeret 5500 sejlbåde.

- Det bliver nok rekord i år, spår Jesper Jørgensen om resultatet af den meget varme sommer, når kassen bliver endeligt gjort op.

mikk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk