18. september 2021
Bo Jul Nielsen, løsgænger  - har fået nok af Socialdemokratiets lokale partiledelse. Foto: Karl Erik Frederiksen
Bo Jul Nielsen, løsgænger - har fået nok af Socialdemokratiets lokale partiledelse. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Viceborgmester forlader S

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viceborgmester forlader S
Opdateret 12. marts 2019 kl. 21:54
Gribskov - 12. marts 2019 kl. 17:04
Af Karl Erik Frederiksen

- Det er ikke Mette Frederiksen eller de andre socialdemokrater på Christiansborg, jeg har noget i mod. Det er den lokale ledelse af partiet, der gør det svært at navigere, og nu har jeg fået nok.

Sådan lyder det fra 1. viceborgmester i Gribskov Kommune Bo Jul Nielsen tirsdag eftermiddag få timer før aftenens byrådsmøde. Her vil det blive bekendtgjort, at han ikke længere tilhører den socialdemokratiske byrådsgruppe og i stedet var valgt at blive løsgænger.

- Jeg har fået nok. Jeg har meldt mig helt ud af partiet, men jeg vil fortsat føre rød politik som løsgænger. Jeg er ikke på vej ind i nogen anden byrådsgruppe eller et andet parti, siger Bo Jul Nielsen.

Baggrunden for hans beslutning er den specielle struktur, som socialdemokratiet har i Gribskov Kommune. Partiet har nemlig valgt at opretholde de to partiforeninger, som eksisterede før kommunesammenlægningen i 2007. Partiet har fortsat en forening for socialdemokrater i den tidligere Helsinge Kommune, mens medlemmer bosiddende i tidligere Græsted-Gilleleje Kommune har en anden. Oven i disse to foreninger har partiet en fællesledelse.

- Hele byrådsgruppen skal navigere mellem disse tre bestyrelser, som ikke altid er enige. Det værste er den hårde retorik, der bruges af bestyrelserne i de tre foreninger indbyrdes og mod byrådsgruppen. Jeg vil ikke komme med konkrete eksempler, men der har ikke altid været forståelse for de aftaler, som vi har indgået i byrådsgruppen. Når man så skal forholde sig til, hvad man mener i to partiforeninger og en fællesledelse, kan det være svært at fungere som byrådsmedlem.

- Jeg ved har ikke drøftet min beslutning med de øvrige i byrådsgruppen, men det er min opfattelse, at de øvrige medlemmer har lige så svært ved at navigere. Det er ikke kun mig, det er gået ud over, siger Bo Jul Nielsen.

Bo jul Nielsen kom ind i byrådet i Græsted-Gilleleje i 2002, hvor han i en periode var formand for teknikudvalget. Dette udvalg fortsatte han med at stå i spidsen for efter kommunesammenlægningen. I dag er han udover at være 1. viceborgmester næstformand i økonomiudvalget samt udvalget Udvikling, By og Land samt medlem af fagudvalget Erhverv og Beskæftigelse. Han er bestyrelsesformand for de to forsyningsvirksomheder Gribvand A/S og Gribvand Spildevand A/S. Han ønsker ikke at give afkald på nogle af sine hverv.

Han blev uddannet som landmålingstekniker i 1987 og arbejder som landmåler i privat virksomhed i Helsingør. Han bor i Gilleleje.

Synes du, at kommunen er der for dig?