18. november 2018
86 af Venstres 328 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

86 af Venstres 328 medlemmer deltog i generalforsamlingen. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Venstre skal rustes til at vinde igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Venstre skal rustes til at vinde igen
Gribskov - 09. februar 2018 kl. 16:42
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Venstres bestyrelse i Gribskov får nu til opgave at stoppe medlemsflugten og at stramme op omkring forberedelserne til næste valgkamp, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Vi havde de rigtige visioner, den bedste strategi og det rigtige handlingsprogram. Men vi fik ikke solgt vores politik til Gribskov Kommunes borgere, sagde den afgående formand for Venstre i Gribskov, revisor Bo Madsen, på en velbesøgt generalforsamling torsdag aften i Gribskov Hallen i Græsted.

Han betegnede resultatet af kommunalvalget i november sidste år som en »ordentlig lussing« for Venstre. Partiet havde en tilbagegang på mere end 13 procent og opnåede kun tilslutning på 25,9 procent af stemmerne. Det er den mest ringe tilslutning, der har været til Venstre i Gribskov, sagde han.

- Den kommende bestyrelses væsentligste opgave bliver derfor at finde måden, hvorpå vi kan sælge vores politik til Gribskov Kommunes borgere, sagde han.

Venstre er fortsat det parti, der har den største vælgerforening målt i antal medlemmer, men tallet er i årets løb dalet med cirka 50 til 328 - inklusiv 10 æresmedlemmer og 17 medlemmer af Venstres Ungdom.

- Vi var ved indgangen til 2017 den 2. største vælgerforening i Region Hovedstaden, kun overgået af København. Den position holder vi nok ikke ved udgangen af 2017, hvor Rudersdal ser ud til at have flere.

- Vi vil gerne have flere medlemmer. En stor medlemskreds giver en større forankring blandt Gribskovs borgere og dermed et bedre grundlag for at udvikle politik og at vælge kandidater til Venstres liste ved byrådsvalg, sagde formanden og opfordrede de 86 fremmødte medlemmer om at gøre en indsats for at skaffe flere medlemmer.

Om byrådsarbejdet sagde han blandt andet, at valgåret 2017 begyndte på samme måde som 2016 endte med dårligt arbejdsklima i byrådet blandt andet som følge af en omkonstituering.

- Det positive var, at det cementerede samarbejdet i Blå Blok, men det negative kom til at overskygge. Det var overordentlig svært at få samarbejdet mellem de øvrige partier og Blå Blok til at fungere, sagde han.

Politisk bagslag
Det negative var, at især Nytgibskov i 2017 forsøgte at så mistillid om mangt og meget, og at det ikke generede Nyt Gribskov at vende på en tallerken efter indgåede aftaler og derefter problematisere, hvad de selv har været med til at vedtage, sagde han og nævnte som eksempler skolen i Gilleleje og salget af Pyramiden.

Andre politiske sager gav ligeledes bagslag for Venstre, blandt andet fik en byggesag ii i Annisse samt diskussionerne om en Rema-butik på Sandet og salget af Pyramiden alt for megen fokus.

- Vi må erkende, at det var vi ikke gode nok til at tackle, sagde han.

Fra listen over positive ting, som byrådsgruppen har været med til at gennemføre eller stimulere nævnte han blandt andet kommunens gode økonomi, befolkningstilvæksten (106 personer i 2017), Ramløses Skoles selvstændighed, samarbejdet med Gribskov Gymnasium om nye ungdomsuddannelser, indgåelse af kontrakt om skoleprojektet i Gilleleje, igangsætning af vejprojektet Græsted-Gilleleje, Helsinge Tinghus som kulturhus, vedtagelsen af Nationalparken, nye boligområder i Gilleleje og i Helsinge, flere penge til kultur.

- Vi har nået en imponerende del af valgprogrammet. Ganske få punkter har vi ikke kunnet levere, fordi vi ikke havde flertal alene, sagde han.

- Vi skal vise, at selvom vi er slået og i første omgang holdt helt uden for aftalegrundlaget, kan og vil vi samarbejde til gavn for borgerne i Gribskov og Venstres politiske mål. De to ting går jo smukt hånd i hånd. Bestyrelsen har i samarbejde med byrådsgruppen en stor opgave i at tilrettelægge grundlaget for Venstres comeback. Gribskov Kommune er et Venstre-land, og derfor skal vi finde formlen til igen at kunne få opbakning til at få ledelsesansvaret for Gribskov Kommune. Det er den altoverskyggende organisatoriske opgave for 2018 og årene fremover, sagde han.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk