23. november 2017
Vagtværnet har flyttet problemet bort fra spejdernes område til et andet sted i byen, siger Tonny Jensen. Foto: Karl Erik Frederiksen
Vagtværnet har flyttet problemet bort fra spejdernes område til et andet sted i byen, siger Tonny Jensen. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vagtværn holder spejdergrund stoffri

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vagtværn holder spejdergrund stoffri
Gribskov - 21. april 2017 kl. 03:31
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Handlen med stoffer sker helt åbenlyst midt i Helsinge, men inden stofferne kommer på gaden, bliver de fordelt mellem sælgerne fra andre lokaliteter. Gennem flere år har et hytteområde tilhørende spejdergruppen Holbo Spejderne været sådan et sted, fortæller gruppeleder hos spejdergruppen, Tonny Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

- Handlen eller fordelingen af stoffer fra spejdergrunden stoppede først, da vi selv engagerede et privat vagtværn til at komme forbi en gang i mellem. Det har hjulpet. Nu er de ikke længere hos os. Problemet er dog ikke løst. Fænomenet er bare flyttet til andre steder i byen. Det foregår helt åbenlyst. Når jeg selv kører gennem byen om aftenen, kan jeg se, hvor det er, siger Tonny Jensen.

Tonny Jensen begyndte selv at lægge mærke til den gruppe yngre mænd, som politiet nu foretager anholdelser blandt, for otte år siden. Den gang var de helt unge. Lidt senere så han dem med rygmærker, og nu er de i følge politiets oplysninger på vej ind i den tyske rockerbevægelse Gremium.

- Det bør ikke komme bag på nogen, at der i Helsinge nu er en stor gruppe unge, som er involveret i interne opgør og kriminalitet. Fænomenet er først og fremmest resultatet af, at Gribskov Kommune har sparet på det opsøgende og forebyggende arbejde samt på støtten til aktiviteter, der kan give børn et andet sammenhold end de selv må opsøge, siger Tonny Jensen.

- Hvis man fokuserer på de grupper, hvor politiet nu foretager anholdelser, så er der tale om unge, som måske kunne være blev et holdt uden for dette miljø, hvis man havde interesseret sig for dem for mange år siden. Det er nu otte år siden, at jeg første gang begyndte at lægge mærke til dem, og det er i hvert fald seks år siden, at jeg begyndte at kontakte kommunens SSP-medarbejder jævnligt. I gennem seks år har jeg og SSP-medarbejderen været i kontakt 4-6 gange om året, fordi jeg har kunnet se, hvordan de har handlet med stoffer eller fordelt dem mellem sælgere. Det er nemlig sket helt åbenlyst på spejdernes område i Helsinge, siger Tonny Jensen til Frederiksborg Amts Avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk