19. september 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tålmodighed med plejefirma er slut: Attendo nu officielt opsagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tålmodighed med plejefirma er slut: Attendo nu officielt opsagt
Gribskov - 19. juni 2018 kl. 09:54
Af Hanne Guldberg Mikkelsen

Først var det hjemmesygeplejen og fra 2019 er det også slut med Attendo i hjemmeplejen. Det har været undervejs længe, og Gribskov Kommune har tidligere meldt, at deres tålmodighed med Attendo var slut. På et lukket punkt i går blev det så slået helt fast: Attendo er helt ude.

arrow Læs også: Afgørelse: Plejefirma fejlede før 91-årig døde

Opsigelsen af Attendos hjemmepleje er fra slutningen af 2019.

Tiden frem mod 2020 skal bruges til at forberede et nyt udbud af hjemmeplejen med fokus på kvalitet og tryghed for borgerne, Attendo har været hovedleverandør af hjemmepleje de seneste fire år i kommunen.

- Gribskov Kommune har behov for en frisk begyndelse med et nyt udbud af hjemmeplejen, siger Borgmester Anders Gerner Frost (NytGribskov).

- Derfor vil vi bruge tiden frem til kontraktopsigelsen på grundigt at undersøge, hvordan vi løfter kvaliteten i hjemmeplejen og tilbyder borgerne en endnu bedre og mere robust hjemmepleje fremover, siger borgmesteren.

Formand for Ældre, Social og Sundhed Pia Foght (S) vurderer, at der vil være brug for de nuværende medarbejdere, der arbejder med hjemmepleje i Gribskov Kommune fremover også. - De er dygtige medarbejdere, og der vil sandsynligvis være brug for dem, når det nye udbud er overstået. Vi forventer blandt andet at oprette en kommunal hjemmepleje-enhed, hvor der bliver behov for medarbejdere, siger formanden

Pia Foght slår fast, at der nu er behov for at sætte endnu mere fokus på kvaliteten og stabilitet i plejen:

- Derfor har byrådet besluttet at oprette det nye temaudvalg Ældre og Udbud, som det kommende års tid skal stå for en grundig forberedelse af det nye udbud af hjemmeplejen, så vi sikrer både kvalitet og stabilitet i plejen til borgerne, konstaterer formanden.

Det nye udbud får virkning fra 1. december 2019. Det betyder også, at alle nuværende leverandører af hjemmepleje vil få en almindelig varslet opsigelse med virkning fra ultimo november 2019.

arrow Ældreråd har peget på fejl i ældrepleje i halvandet år
19. juli 2017 kl. 03:10 Opdateret: kl. 15:48
arrow Attendo får nyt påbud: Kan miste sygeplejen
14. oktober 2017 kl. 01:01 Opdateret: kl. 01:01
Synes du, at kommunen er der for dig?