15. juni 2021
På billedet ses en 3. klasse, som allerede er i gang med et skoleorkesterforløb. Bagerst til venstre ses lærer og ledelse fra Gilbjerg Skolen. Bagerst fra midten og til højre ses musiklærere og ledelse fra Kulturskolen.
På billedet ses en 3. klasse, som allerede er i gang med et skoleorkesterforløb. Bagerst til venstre ses lærer og ledelse fra Gilbjerg Skolen. Bagerst fra midten og til højre ses musiklærere og ledelse fra Kulturskolen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skoleklasser får orkestertræning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skoleklasser får orkestertræning
Gribskov - 27. februar 2020 kl. 09:38
Af Camilla Nissen

Klassesæt med violiner, celloer, klarinetter og andre klassiske orkesterinstrumenter finder snart ved til Giljergskolen på Parkvej i Gilleleje. Det betyder, at eleverne - i første omgang primært 3. klasserne - får mulighed for at spille på disse instrumenter og lære dem at kende. Gribskov Kommune er nemlig torsdag morgen officielt blevet udnævnt til OrkesterMester-kommune af Kulturministeriet, og får dermed del i en 10 millioner kroner stor pulje til skoleorkestre sammen med 11 andre kommuner i landet, lyder det i en pressemeddelelse.

- Jeg er meget begejstret. Jeg kan huske, da jeg gik i folkeskole, og man skulle have en blokfløjte med i en brun fløjlspose, og det dræbte al lysten til at spille musik, for det lød som at trække en kat i halen, når man spillede på den. Vi havde ellers et musiklokale fuld af instrumenter, men vi lærte aldrig at spille på dem. Nu får eleverne mulighed for at komme ind i en kultur, som er helt vild skøn, og som alle ellers ikke har mulighed for at blive en del af. Og vi har nogle dygtige kulturskoleundervisere, som er med i projektet, og som er mindst lige så begejstret som mig. Min grundlæggende holdning er, at man skal lære at spille mindst ét instrument i sin skoletid, siger udvalgsformand for Børn, Idræt og Familie, Natasha Stenbo Enetoft til avisen.

Hun peger på, at kommunen også selv investerer i projektet. Ved seneste budgetforlig blev der således afsat 100.000 kroner pr. år over fire år til OrkesterMester.

- Forhåbentlig spreder det sig - om ikke andet til en masse musisk glæde for vores børn. Det bliver så stort, siger Natasha Stenbo Enetoft.

Projektet kommer i første omgang elever i primært 3. klasserne på Gilbjergskolen afdeling Parkvej til gode, mens det i skoleåret 2020/2021 både vil gælde 2. klasserne og 3. klasserne samt et decideret OrkesterMester-orkester. Det glæder skoleleder Anja Helmbæk Horst.

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Kulturskolen til stor glæde for børnene. At vi nu er blevet en del af OkesterMester, giver os endnu flere muligheder for samarbejde med dygtige folk omkring musikken. Orkestermester giver skolen og dermed børnene nogle musikalske muligheder som er helt unikke. Jeg glæder mig meget til at følge projektet på nær hold de næste fire år, siger hun.

Spille i DR Byen
Kulturskoleleder Lars Lundgaard Jensen har siddet med ansøgningen og er også overordnet koordinator på projektet. Han oplyser, at valget er faldet på Gilbjergskolen, som i forvejen arbejder godt sammen med Kulturskolen.

- Og de elever, som når at komme igennem OrkesterMester i løbet af de fire år, vil få rigtig meget ud af det. Både den musikalske læring, sammenhold samt fantastiske oplevelser når de blandt andet i slutningen af skoleåret 2021 skal spille i DR Byen sammen med DR's symfoniorkester. Vi glæder os til at komme i gang efter sommerferien.

OrkesterMester er et landsdækkende initiativ som orkestreres af DMK (Danske Musik- og Kulturskoler), Skolelederforeningen, Kulturministeriet og med gedigen støtte fra Nordea-fonden.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?