17. januar 2018
Den 17-årige var tiltalt for at have udnyttet den situation, han var kommet i efter, at han havde været udsat for grov sex-krænkelse af en træner fra sin idrætsklub.
Den 17-årige var tiltalt for at have udnyttet den situation, han var kommet i efter, at han havde været udsat for grov sex-krænkelse af en træner fra sin idrætsklub.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sex-offer dømt for afpresning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sex-offer dømt for afpresning
Opdateret 05. marts 2016 kl. 17:10
Gribskov - 04. marts 2016 kl. 03:35
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En nu 17-årig dreng er ved retten i Helsingør i dømt en betinget dom på syv dages fængsel for pengeafpresning. Dommen er så mild, fordi den tager hensyn til, hvad den 17-årige selv har været igennem, og at han i øvrigt ikke er kendt for anden kriminalitet, fastslog dommeren i følge Frederiksborg Amts Avis.

Den 17-årige var tiltalt for at have udnyttet den situation, han var kommet i efter, at han havde været udsat for grov sex-krænkelse af en træner fra sin idrætsklub. Træneren var taget med ham til et stævne i en anden landsel, og der havde træneren forbrudt sig mod drengen. For denne forseelse blev træneren ved en dom 4. december 2014 dømt for at have overtrådt paragraf 223, som gør det strafbart at have seksuel omgang med unge under 18, hvis man har et særligt ansvar som eksempelvis træner, lærer eller pædagog.

Inden sagen kom i retten, lovede den forulempede dreng træneren ikke at sige noget til andre, hvis han modtog et kontant beløb. Denne trussel blev fremsat flere gange, og det er den, der nu kan betegnes som ulovlig afpresning.

Med en betinget dom slipper den 17-årige for yderligere straf, med mindre han inden for et år begår ny kriminalitet. I følge dommen skal han dog betale en erstatning på 30.000 kroner til træneren. Beløbet svarer til det retten skønnede, at træneren var blevet afpresset for. Drengen var tiltalt for at have truet sig til i alt 50.000 kroner, men så meget ville han ikke tilstå i retten.

Inden retsmødet havde den 17-årige erklæret sig skyldig. Derfor blev sagen kørt som en ren tilståelsessag.

I samme sag er også tiltalt en jævnaldrende kammerat. Han ville i retten ikke erkende sig skyldig, hvorefter hans forhold skal behandles ved en ny sag, hvis anklagemyndigheden fastholder, at der skal rejses tiltale mod ham, skriver Frederiksborg Amts Avis.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk