10. december 2019
Deltagerne og publikum var forberedt på dårligt vejr - og havde medbragt regntøj, paraplyer og støvler. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Deltagerne og publikum var forberedt på dårligt vejr - og havde medbragt regntøj, paraplyer og støvler. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Håbet trodsede regnen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Håbet trodsede regnen
Gribskov - 16. juni 2019 kl. 15:36
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom vejret var surt, var de 794 deltagere i Stafet for Livet, som lørdag og søndag blev afviklet ved Ramløse Hallen, mere opsatte på at støtte kampe mod kræften end på at blive hjemme i varmen. Derfor blev arrangementet gennemført - og derfor vil regnskabet, når alt bliver gjort op, slutte med et plus næsten i samme størrelsesorden som de sidste par år, skriver Frederiksborg Amts mandag.

- Vi for forberedt på, at det kunne blive dårligt vejr. Derfor havde de fleste deltagere også taget støvler og regntøj med, og derfor blev der det meste af tiden frem til afslutningen søndag klokken 10:00 gået som normalt, siger Johnny Kierstein, stafettens PR-ansvarlige.

Antallet af registrerede deltagere nåede endda at blive større end sidste års, hvor 776 var med på et af de hold, som samlede penge ind. Hvert hold havde inden tilmeldingen selv skaffet en række sponsorer, som lagde et beløb i kasse for hver gang en af holdets deltagere havde gået den 400 meter lange bane rundt om stadion. Inden stafetten blev skudt i gang lørdag 14:40, havde arrangementet allerede fået faste donationer på i alt 212.000 kroner.

Blandt deltagerene var også »Kajak for livet« - sammensat af medlemmer af kajakklubberne i Ramløse, Frederiksværk og Tisvildeleje. De roede i pendulfart mellem de to havne Ramløse og Auderød, og hver tur talte det samme som fem gange en gå- eller løbetur rundt om stadion.

Et planlagt et 70 kilometer langt cykelløb, blev som eneste punkt i programmet aflyst på grund af vejret.

De dele af programmet, der ikke kunne gennemføres udenfor på grund af regnen, blev flyttet ind i Ramløse Hallen. Det gælder blandt andet Vedbæk Gardens medvirken. Den plejer at give en lille opvisning, inden den går forrest på den første runde af den 20 timer lange stafet.

Lørdag 23:00 var det tørvejr. Derfor kunne den traditionsrige lysceremoni, hvor deltagerne tænder stearinlys til minde om eller som håb for de mennesker, som kræften har berørt, gennemføres foran scenen som normalt.

I år var det sognepræst ved Mårum kirke Pia Niebuhr, der holdt lystalen, hvorefter Ramløse/Annisses gospelkor under ledelse af Niels Ørts Ottensen sang.

Pia Niebuhr konstaterede blandt andet, at hun ved denne lejlighed talte for en større forsamling end den, hun er vant til at se, når hun holder gudstjeneste i kirken.

De sammenlagte tal viser, at der i alt blev gået 18.600 runder på banen, svarende til en samlet distance på 9300 kilometer.

Et hold med deltagere fra NordTrim og Team Tvilling nåede flest gange rundt, i alt 1779 gange. Efter dem fulgte kajakroerne med 1709 runder, og efter dem Team Sascha med 1683 omgange.

grafik køb billede