16. oktober 2019
Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 1500 mærkede varmen i helvede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 1500 mærkede varmen i helvede
Opdateret 22. april 2019 kl. 17:21
Gribskov - 22. april 2019 kl. 15:59
Af Karl Erik Frederiksen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Solen stod højt - og temperaturen lå omkring de 19 grader, da motionsløbet Helvede i Nord blev afviklet i Tisvilde Hegn mandag 2. påskedag. Vejret var en sand kontrast til sidste års løb, hvor der lå sne og slud på ruten.

1500 løbere deltog. Den ene halvdel valgte at løbe distancen en halv marathon, 21 km, mens den anden halvdel valgte at deltage på den 12 km-ruten. Begge ruter gik op og ned ad bakker gennem skov, klitter og strandbred. Selv om løbet kaldes et motionsløb, som er åbent for alle, har de to personer, som kom først i mål på de to ruter, begge vundet Danmarksmesterskaberne i forskellige former for løb.

På den lange rute vandt lærer Christian Nørfelt, der er er medlem af Blovstrød Løverne. Han har siden 2015 vundet i alt syv Danmarksmesterskaber i henholdsvis lang trail (50 km) og kort trail (21,1 km ). Den halve maraton i Tisvilde Hegn klarede han på tiden 1:20:17 - næsten ét minut hurtigere end nummer to, en anden Blovstrød-løve Casper Hunnerup Dahl (1:21:12), og fem minutter hurtigere end nummer tre Jim Webb fra Farum.

På 12-kilometer blev jurastuderende Frederik Ernst fra Århus en suveræn vinder. Han kom i mål på tiden 40:16. Nummer to blev løbetræneren Christian Madsen på 42:59 og nummer tre Jonas Brandsbjerg (43:06) fra Novo-gruppens løbeklub.

Frederik Ernst var i 2017 dansk ungdomsmester i kort trail, og han har vundet flere sølvmedaljer. Hans primære distance i AGF Atletik, som han er medlem af, er distancerne 1500 og 5000 meter.

Der kan læses mere om Helvede i Nord i Frederiksborg Amts Avis tirsdag.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede