26. juli 2021
Lotte Frost Jørgensen - svømmede sig til bronzemedalje på 100 meter brystsvømning. Her ses hun på yderste bane med sort badehue med dannebrogsflag. Foto: Mette Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Lotte Frost Jørgensen - svømmede sig til bronzemedalje på 100 meter brystsvømning. Her ses hun på yderste bane med sort badehue med dannebrogsflag. Foto: Mette Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: 15 issvømmere til VM i Slovenien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: 15 issvømmere til VM i Slovenien
Gribskov - 11. februar 2020 kl. 18:09
Af Karl Erik Frederiksen

Klimaforandringerne ramte verdensmesterskaberne i issvømning, som måtte afvikles i højt solskinsvejr i søen Bled i Slovenien, skriver Frederiksborg Amts Avis.

15 medlemmer af Tisvildeleje Vinterbadere er nu kommet hjem fra de åbne verdensmesterskaber i issvømning, Winterswimming World Shampionship, som over seks dage i sidste uge blev afviklet i søen Bled i Slovenien.

Et af medlemmerne, Lotte Frost Jørgensen, svømmede sig til en bronze-medalje i 100 meter brystsvømning.

- Vi andre nåede ikke op på sejrsskamlerne, men vi havde en god og festlig tur. Det er altid hyggeligt at være sammen med svømmere fra andre lande, og det giver en helt speciel stemning, at det er et mesterskab, som alle kan tilmelde sig. Man behøbver ikke at kvalificere sig til det, fortæller en af deltagerne, Jørgen Strøm, som sluttede på en samlet 8. plads i 25 meter brystsvømning i aldersgruppen 65-70 år.

- Og min bedste placering var en 2. plads i det ene af de heats, jeg deltog i. Det gik mig noget bedre ved Danmarksmesterskaberne, der blev holdt i Gilleleje, hvor jeg kom hjem med to guld- og en sølvmedalje.

- Også i Bled mærker man klimaforandringer. Ved de mesterskaber, der blev holdt samme sted for otte år siden, lå der is på søen, og det frøs 25 grader. I år lå vandtemperaturen på omkring seks grader, og om dagen var der op til 12 grader varmt, siger Jørgen Strøm.

I alt 103 danske svømmere deltog i mesterskaberne, som blev afviklet i strålende solskin. Tisvilde Vinterbaderes eneste medaljevinder, Lotte Frost Jørgensen, bor i Virum, men svømmer i Tisvildeleje, hvor hun har sommerhus. Andre gange er det i Furesøen, at hun svømmer.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?