17. februar 2019
Jakob Fauerby opdagede sine skuespiltalenter, da han spillede hovedrollen hos Vejby Dilettanterne to år i træk.
gallery icon

Se billedserie

Jakob Fauerby opdagede sine skuespiltalenter, da han spillede hovedrollen hos Vejby Dilettanterne to år i træk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Satiretrio med hjemmebanefordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Satiretrio med hjemmebanefordel
Gribskov - 05. november 2014 kl. 10:15
Af Camilla Nissen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg glæder mig rigtig meget. Det bliver sjovt. Det er jo mit gamle hood.

Sådan siger den 37-årige skuespiller Jakob Fauerby fra trioen Platt-Form om søndagens forestilling i Gribskov Kultursal. Det er nemlig første gang, siden han var med i Vejby Dilettanterne, at han skal optræde i sin gamle hjemkommune, hvor hans far og mormor stadig i bor i henholdsvis Tinkerup og Græsted.

- Jeg sagde til vores booker, at hvis vi skulle spille i Helsinge, ville jeg blive meget glad, siger Jakob Fauerby, da Frederiksborg Amts Avis fanger ham på telefonen på vej til Aalborg for at optræde.

Jakob Fauerby er født og opvokset i Smidstrup og opdagede sit skuespillertalent, da han spillede Lord Byron i "1819" på Helsinge Gymnasium under Lars Kaabers instruktion, og især da han spillede hovedrollen i to produktioner hos Vejby Dilettanterne i 1995 og 1996.

- Jeg var med i "Forår i Heidelberg" og "Pas på, hunden bider," som er en farce. Dengang var Vejby Dilettanterne virkelig godt. Det var der, jeg fandt ud af, at jeg ville være skuespiller, siger Jakob Fauerby, der ellers havde tænkt, at han ville være journalist.

I 2006 blev han uddannet fra Statens Teaterskole, efter han tidligere havde forsøgt at komme ind i Århus. Og så har han ellers medvirket i både teaterforestillinger og tv-produktioner, såsom tv-serien "Lykke" og spillefilmen "Sorte kugler." Nu er han så i gang med at gentage succesen med sine venner Laus Høybye og Mille Lehfeldt i comedy-satire trioen Platt-Form, der sidste år høstede masser af roser for juleshowet "Har du set min nissehue mor" på Nørrebro Teater. Det nye show hedder "Et form for show," og det kan opleves rundt omkring på landets scener.

- Mille, Laus og jeg kender hinanden på kryds og tværs. Laus og Mille mødtes som børn, fordi Laus spillede Kirsten Lehfeldts søn i en forestilling på privatteateret. Laus og jeg mødte hinanden som teenagere, og Mille og jeg gik på hold sammen på teaterskolen. Allerede dengang talte vi om at lave noget sammen, fordi vi havde det så sjovt sammen, fortæller Jakob Fauerby.

Tager man ind og ser showet på søndag, vil man opleve, at Platt-form er "skideskægge," som Jakob Fauerby udtrykker det.

- Vi har fordybet os i tidens tendens med at være perfekt. Man skal spise det rigtige og være på instagram. Hvede er nærmest gift i dag, man skal spise stenalderkost, selvom stenalderen var en periode, hvor man i gennemsnit blev 30 år, man havde ingen tænder og blev 1,30 høj, siger Jakob Fauerby.

- Vi er en smule forkælede i dette skønne land, hvor vi har råd til at gå op i ting, der måske ikke er så vigtige.

Forestillingen begynder klokken 20 - dørene åbner 19.30.

Musikvideo med trioen kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=gk1QnFM8NU8

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk