25. september 2021
Det er hændt flere gange, at elge har krydset Øresund. Denne tyr krydsede sundet i 1933 og levede til 1951, hvor den blev skudt i Gribskov.
Det er hændt flere gange, at elge har krydset Øresund. Denne tyr krydsede sundet i 1933 og levede til 1951, hvor den blev skudt i Gribskov.
Foto: Peter Henning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så bilist en elg i vejkanten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så bilist en elg i vejkanten
Opdateret 06. februar 2010 kl. 12:07
Gribskov - 05. februar 2010 kl. 06:01
Af Karl Erik Frederiksen
Gribskov: Er der nu igen et elsdyr, der har krydset Øresund, for at søge nye græsgange i Nordsjælland? Det er det store spørgsmål efter, at et stort dyr torsdag blev set ved Ørby i Nordsjælland. Dyret blev set klokken 10:50 tæt ved Korshøjgård vest for Laugøvej.
arrow Læs også: Mysteriet om elgen: Hvem har set Elga

- Det stod tæt ved cykelstien og gik derefter ud på marken, fortæller Lisbeth Larsen fra Vejby, som observerede dyret fra sin bil.

- Den var så stor, at jeg standsede helt op for at studere det, men den gik hurtigt langt ud på marken. Jeg kunne se, at det krøb under hegnet til en hestefold, hvorefter det forsvandt.

- Dyret havde ikke gevir, men jeg tvivler på, at det kan have været et stykke kronvildt. Det var på størrelse med en hest, siger Lisbeth Larsen.

I Skov- og naturstyrelsen Nordsjælland har man ikke tidligere hørt om, at der skulle befinde sig en elg i Nordsjælland denne vinter, fortæller naturvejleder Anne Johannisson.

- Sandsynligheden taler for, at der er tale om et stykke kronvildt. De færdes ofte i området omkring Ørby. Kronvildt ser meget store ud. De er for eksempel højere end en islandsk hest. Jeg skal dog ikke udelukke, at der kan være tale om en elg. Vi har blot ikke fået andre meldinger om, at det kan være tilfældet, siger Anne Johannison.
arrow Er elgen Elga i Tappernøje?
24. august 2018 kl. 04:00 Opdateret: kl. 14:07
arrow Elgen Elga løb ud foran tog
06. juli 2018 kl. 14:04 Opdateret: kl. 14:04
arrow Ingen spor af elgen Elga
06. juli 2018 kl. 07:43 Opdateret: kl. 07:43
Stemmer du til kommunalvalget i år?