17. oktober 2019
Jesper Dalgaard og Line Kjær er enige om, at det ikke tjener noget formål at genopføre installationen. Foto: Karl Erik Frederiksen
gallery icon

Se billedserie

Jesper Dalgaard og Line Kjær er enige om, at det ikke tjener noget formål at genopføre installationen. Foto: Karl Erik Frederiksen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politisk hærværk mod kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politisk hærværk mod kunst
Opdateret 29. juni 2016 kl. 14:29
Gribskov - 29. juni 2016 kl. 03:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Karl Erik Frederiksen
- Det er ikke almindeligt hærværk. Det er heller ikke bare nogle unge, som har moret sig. Man har virkelig skullet arbejde hårdt for at ødelægge det. Det er hele idéen bag kunstværket og kunsttriennalen, man har noget imod, siger kunstneren Jesper Dalgaard til Frederiksborg Amts Avis, om det kunstværk, som han har skabt under Nordkystens Kunsttriennale, og som aftenen eller natten før sankthans blev ødelagt.

Værket, »Til gavn for dig og mig og verden«, er bygget som en cirka 30 kvadratmeter stor igloformet hytte blev flettet i pil midt i Dronningkløften i haven til udstillingshuset Munkeruphus.

Udstillingsleder Line Kjær, Munkeruphus, mener, at der er en sammenhæng mellem hærværket og et skilt, som ukendte personer fornylig satte op ved et andet af triennalens kunstværker i en rundkørsel på Bonderupvej i Gilleleje. Skiltet havde påskriften : »Vi lader skolerne betale«.

- Der er nogen, der er modstandere af, at kommunen støtter triennalen, mens der skal spares på andre måder. Og det skal nu gå ud over os andre, siger Line Kjær.

Jesper Dalgaard:
- Der er så mange, der føler sig pressede på forskellig måde, og samtidig mener, at andre har skylden. Det er de andres skyld, mener de. Det er flygtningenes, regeringens eller kommunens skyld. Eller også er det kunstens skyld, mener de, og så lader de frustrationen ramme helt forkert.

- Hytten kunne modstå et pres på mindst 200 kilo. Da jeg flettede den sammen med en hjælper, sad vi to mand på toppen af den, mens vi flettede. Hvis man ville ødelægge den skulle man bruge mange kræfter, siger Jesper Dalgaard.

Jesper Dalgaard og hjælperen arbejdede på den konstant i tre uger, og der er brugt for 30.000 kroner materialer til den. Den vil ikke blive genopført. Publikum, der finder frem til resterne, kan nu se en lamineret avisside fra Frederiksborg Amts Avis fra torsdag 23. juni, hvor hærværket er omtalt.

Episoden vil blive debatteret og omtalt ved et debatarrangement på Munkeruphus lørdag 2. juli 16:00-19:30. Pressetalsmand Henrik Suhr, Nordsjællands Politi, oplyser til Frederiksborg Amts Avis, at politiet har henlagt sagen, indtil der kommer nye oplysninger.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede