26. maj 2020
Frank Friis Nielsen kunne igen byde velkommen til gæster i parken, og hans fugle fik igen en masse mennesker at kigge på. Foto: Mads Hussing
Frank Friis Nielsen kunne igen byde velkommen til gæster i parken, og hans fugle fik igen en masse mennesker at kigge på. Foto: Mads Hussing
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pludselig måtte Fugle-Frank åbne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pludselig måtte Fugle-Frank åbne

Med to timers forberedelse slog Frank Friis Nielsen dørene op til Nordsjællands Fuglepark.

Gribskov - 22. maj 2020 kl. 11:43
Af Mads Hussing
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Først holdt han åbent, så blev han truet med bøder, og i torsdags måtte han igen holde åbent. Det har været en tumultarisk tid at være ejer af Nordsjællands Fuglepark.

- Vi var i vildrede. Vi blev ikke siddende oppe til midnat, men vi var oppe til lidt over 22, og der synes jeg ikke, der var ikke faldet noget på plads, siger Frank Friis Nielsen, der var tidligt oppe torsdag morgen.

- Det første, jeg gjorde i morges, da jeg stod op halv seks, var at tænde for fjernsynet for at se, om der var nogle ting, vi kunne bruge.

- Først da klokken er 06.30 opdager jeg, at der kører på bjælken i bunden af fjernsynet, at zoologiske haver og botaniske haver må åbne allerede i dag, siger Frank Friis Nielsen, der herefter så statsministeren tone frem på skærmen.

- Men så kommer Mette Frederiksen på fjernsynet, og hun siger, at vi først må åbne 27. maj. Jeg blev lidt forvirret, så jeg ringede til Hillerød Politi for at høre, om det er det ene eller det andet. De kender mig efterhånden dernede, for jeg har ringet mange gange for at høre om tingene.

- Han sagde: Frank, hæng lige på. Jeg finder lige ud af det. Så kom han tilbage og fortalte, at jeg godt må åbne. Han sagde, at vi holder os væk, og du får ingen bøder i dag, siger ejeren af fugleparken, der fik travlt.

- Så blev vi ellers kimet ned i formiddag, fordi folk skulle høre, om vi havde åbent, fordi folk er lige så meget i tvivl, som vi var, siger Frank Friis Nielsen, der selvfølgelig blev meget glad.

- Der lettede en sten fra mit hjerte, og maven fik det meget bedre, over at jeg lige pludselig kunne få lov til at tjene mine egne penge igen. Det glæder mig rigtig meget, siger han.

Glade folk

- Vi har fået det på plads, og vi har fået lov til at åbne. Det har været en kanon dag, og folk har været jublende glade. Vi har taget slanger frem til børnene, for det synes de er rigtig hyggeligt, siger Frank Friis Nielsen, der ikke bare kunne hilse på stampublikummet igen.

- Der er kommet mange nye mennesker, som bare har hørt om stedet i de seneste uger. Så alt i alt har der været omkring 140 mennesker, og det har været godt vejr, siger den glade ejer af Nordsjællands Fuglepark, der dog stadig har et hængeparti med staten.

- Vi har stadig ikke fået det tilskud fra staten, som de har lovet os. Det kunne jo lige så godt komme, når vi var gået konkurs, siger Frank Friis Nielsen.

Han oplevede dog, at folk var ekstra gavmilde på første åbningsdag.

- Vi har fået en del donationer. Blandt andet har vi haft en pige i dag, der har en forretning, og hun donerede dagens omsætning til os. Det var 15.000 kroner. Det var saftsuseme flot.

- Jeg er imponeret over at få stukket så mange penge i hånden af en vildtfremmed. Det rør mit hjerte meget, siger Frank Friis Nielsen og drager et lettelsens suk og konstaterer:

- Nu klarer vi den.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?